Logo

Θεσσαλονίκη: Ένοχος και στο Εφετείο πρώην υπάλληλος ιδρύματος ΑμΕΑ για τον ξυλοδαρμό τροφίμων



 
 

Πρώην υπάλληλος του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος» κρίθηκε ένοχος και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για τον ξυλοδαρμό τριών τροφίμων του Ιδρύματος. 

Το Εφετείο που εκδίκασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε συνολική φυλάκιση 4 ετών,, ποινή που του είχε επιβληθεί και πρωτοδίκως. 

Σύμφωνα με το grtimes.gr, το  δευτεροβάθμιο δικαστήριο ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής επί τριετία υπό τους όρους της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα και της επιτήρησης από κοινωνικό λειτουργό.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την ίδια Δομή όπου πριν από λίγες μέρες έχασε τη ζωή του ένας 25χρονος τρόφιμος, έπειτα από ξυλοδαρμό που υπέστη. Για την υπόθεση αυτή είναι σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου, ενώ έχουν υποβληθεί συνολικά τέσσερις μηνυτήριες αναφορές, μεταξύ αυτών κι από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υπόθεση που δικάστηκε τώρα στο Εφετείο αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2014. Οι δικαστές επικύρωσαν την πρωτοβάθμια απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος υπάλληλος έχοντας την ιδιότητα του θαλαμηπόλου, χτύπησε βιαίως με άγνωστο αντικείμενο τρεις περιθαλπόμενους που λόγω «της πνευματικής αναπηρίας τους ετύγχαναν ανίκανοι να αντισταθούν» ενώ «δια αλλεπάλληλων χτυπημάτων προκάλεσε (σ.σ. στα θύματα) πολλαπλές εκχυμώσεις και μελανιές στην περιοχή των μηρών».

Το ίδιο Δικαστήριο αθώωσε για την υπόθεση δύο συγκατηγορούμενές του, η πρώτη με την ιδιότητα της τότε αναπληρώτριας προϊσταμένης περίθαλψης και η δεύτερη νοσηλεύτρια. Είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών (με αναστολή), η καθεμία, για παράβαση καθήκοντος, επειδή δεν ενημέρωσαν άμεσα και έγκαιρα τους προϊσταμένους τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-10-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά