Logo

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 7 συλληφθέντες για τα πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας



 
 

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν την Παρασκευή μετά τις απολογίες τους οι επτά συλληφθέντες για την εμπλοκή τους σε κυκλώμα που πλαστογραφούσε πιστοποιητικά αναπηρίας ασφαλισμένων, έναντι αμοιβής.

Οι επτά κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της δωροληψίας, της δωροδοκίας, της ψευδούς βεβαιώσεως κατ' εξακολούθηση, της απάτης κατ' εξακολούθηση, της  παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, της χρήσης υπηρεσιακού απορρήτου, της  εμπορίας επιρροής, της διακίνησης ναρκωτικών κ.α.

Στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Μετά τις απολογίες τους, με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της αρμόδιας εισαγγελέως, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ τους επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα. Στο προϊστάμενο, στην κόρη του και σε έναν ψυχίατρο επιβλήθηκε ο επιπλέον περιοριστικός όρος της καταβολής χρηματικής εγγύησης  5000 ευρώ και 10.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατόπιν πολύμηνης έρευνας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. και ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται υπάλληλοι του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), γιατροί που συνδέονται με τις διαδικασίες πιστοποίησης αναπηριών και μια δικηγόρος.

Η δικογραφία περιλαμβάνει και άλλα 62 πρόσωπα, μεταξύ αυτών γιατροί, υπάλληλοι του ΕΦΚΑ και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, όπως επίσης ιδιώτες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-12-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά