Logo

Στη φυλακή ο 40χρονος Ιρακινός που κατηγορείται για συμμετοχή στον ISIS



 
 

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 40χρονος, που συνελήφθη για συμμετοχή στον ISIS.

Ο συλληφθείς την Παρασκευή οδηγήθηκε  συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών στο γραφείο του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και για τρομοκρατικές πράξεις που αφορούν μεταξύ άλλων ανθρωποκτονίες στην αλλοδαπή.

Στη συνέχεια ζήτησε προθεσμία και απολογήθηκε σήμερα Δευτέρα. Μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο 40χρονος εντοπίστηκε από στελέχη  της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στο κέντρο της Αθήνας και τσυνελήφθη από αστυνομικούς  της Αντιτρομοκρατικής, αφού είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των υπηρεσιών από τις αρχές του Δεκεμβρίου.;

Συγκεκριμένα, στις  7 Δεκεμβρίου ο 40χρονος συνελήφθη από το Αλλοδαπών, μαζί με έναν 36χρονο από την Αίγυπτο  μέσα σε διαμέρισμα, που είχαν ενοικιάσει στα Πατήσια.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν 900 πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, διαβατήρια, ταυτότητες και διπλώματα οδήγησης, κυρίως από την Ισπανία και τη Γαλλία. Από την μέχρι τότε έρευνα, είχε προκύψει ότι ο 40χρονος ήταν «έμπορος» πλαστών εγγράφων, τα οποία διοχέτευε σε κυκλώματα διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Για την υπόθεση εκείνη σε βάρος του 40χρονου  ασκήθηκε δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου από τη χώρα, κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατ’ εξακολούθηση και νομοθεσίας περί όπλων. Μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων μεταξύ των οποίων και η καταβολή εγγυοδοσίας. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-12-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά