Logo

Folli Follie: Ενώπιον του δικαστηρίου η οικογένεια Κουτσολιούτσου και άλλοι 10 κατηγορούμενοι



 
 

Σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη για το σκάνδαλο  Folli Follie.

Πρόκειται για την υπόθεση των ανακριβών οικονομικών στοιχείων που εμφάνιζε επί σειρά ετών η ελληνικών συμερόντων πολυεθνική εταιρεία, προκειμένη να έχει καλή χρηματιστηριακή εικόνα.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση για βαρύτατα αδικήματα  είναι ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος και η σύζυγος καθώς και 10 συγκατηγορούμενοί τους .

Οι δύο εκ των βασικών κατηγορούμενων, ο πατέρας και ο υιός Κουτσολιούτσος, είναι προσωρινά κρατούμενοι από τον Σεπτέμβριο του 2020 και το ανώτατο όριο προφυλάκισής τους να λήγει τον προσεχή Μάρτιο.

Οι κατηγορούμενοι, κυρίως στελέχη της εταιρείας, είναι αντιμέτωποι με σειρά κακουργημάτων τα οποία αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, οι πράξεις της οποίας, σύμφωνα με όσα καταλογίζονται στους εμπλεκόμεους στην ογκώδη δικογραφία, προκάλεσαν ζημιά που υπολογίζεται κατ' εκτίμηση σε περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ.

Το παραπεμπτικό βούλευμα της υπόθεσης,  αποδίδει, ανά περίπτωση, στους κατηγορούμενους τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση τελεσθείσας κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ με ζημία άνω των 120.000 ευρώ, της χειραγώγησης της αγοράς από κοινού, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση. Ο ιδρυτής του Ομίλου Δημήτρης Κουτσολιούτσος θα δικαστεί και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα.

Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, δηλώθηκαν παραστάσεις πολιτικής αγωγής προς υποστήριξης της κατηγορίας από την προσωρινή διοίκηση της Folli Follie, την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών που κατέθεσε τη πρώτη μήνυση για την υπόθεση, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τον ΕΦΚΑ, τον ΕΟΠΥ, την Alpha Bank, από διάφορες εταιρείες, εκ των μια από αυτές συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, καθώς και μεμονωμένους επενδυτές.

Κοινό σημείο όλων των αιτημάτων πολίτικης αγωγής είναι η ζημία που, όπως υποστήριξαν, έχουν υποστεί από τις αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στους κατηγορούμενους και η εξαπάτησή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ίδιοι επιφυλάχθηκαν μάλιστα να προσφύγουν και στα αστικά δικαστήρια για την ικανοποίηση τους.

Από τους 13 κατηγορούμενους που έχουν παραπεμφθεί σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, η εισαγγελία Εφετών παρέπεμψε τελικά στο ακροατήριο τους 12, καθώς ο 13ος κατηγορούμενους με Κινέζικη καταγωγή ήταν αγνώστου διαμονής. Έτσι, σήμερα με την έναρξη της δίκης εμφανίστηκε στο ακροατήριο ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας και υπέβαλε αίτημα να δικαστεί και εκείνος.

Ο Αλ.Κούγιας ζήτησε να μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα ώστε να γνωρίζει ο εντολέας του γιατί κατηγορείται και ότι παραιτείται από άλλες ενστάσεις. Ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα. Οι πρώτοι συνήγοροι υπεράσπισης που έλαβαν τον λόγο, μεταξύ αυτών και οι συνήγοροι των Τζώρτζη και Δημήτρη Κουτσολιούτσου ζήτησαν ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος να δικαστεί σε αυτό το δικαστήριο.

Συγκεκριμένα ο συνήγορος του Τζ. Κουτσολιούτσου αιτιολόγησε την αναγκαιότητα ο κατηγορούμενος να δικαστεί σε αυτο το δικαστήριο καθώς φέρεται ως φυσικός αυτουργούς για πράξεις για τις οποίες ως ηθικός αυτουργός κατηγορείται ο εντολέας του.

Τελικά, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του και διέκοψε τη δίκη για την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-1-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά