Logo

Εισαγγελική έρευνα για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ - Γιατί κατηγορείται [βίντεο]



 
 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση που δέχθηκε καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, Αναστάσιος Δράκος από αγνώστους μέσα στο αμφιθέατρο.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων όπως αυτή της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Υπενθυμίζεται, ότι η  επίθεση από ομάδα αγνώστων σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε βάρος καθηγητή, μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι περίπου 10 άτομα, εισέβαλαν σε αμφιθέατρο και  ξυλοκόπησαν τον καθηγητή την ώρα της παράδοσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα άτομα αυτά, που φορούσαν κουκούλες, εξύβρισαν τον καθηγητή και τον χτύπησαν, ενώ προκλήθηκε ένταση και με φοιτητές που παρακολουθούσαν την παράδοση και προσπάθησαν να τον υπερασπιστούν.

Ο καθηγητής πήγε μόνος του στον "Ευαγγελισμό", για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ και οι δικαστικές εκκρεμότητες του καθηγητή

Ο καθηητής, σύμφωνα με πηγές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κατά την πρώτη, προφορική, κατάθεσή του στους αστυνομικούς υπέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς της εναντίον του επίθεσης τρεις συναδέλφους του καθηγητές με τους οποίους βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε αντιδικία. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δικαστικές εκκρμότητες του καθηγητή ήταν γνωστές στις πρυτανικές αρχές, οι οποίες, ωστόσο, δεν είχαν προχωρήσει σε πειθαρχικές ενέργειες ελλείψει τελεσίδικων ποινικών αποφάσεων. 

Το 2018, συμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, σε βάρος του εν λόγω καθηγητή είχε υποβληθεί μήνυση για τοκογλυφία και εκβιασμό από συνάδελφο και συνέταιρό του, Για την υπόθεση αυτή υπάρχουν πληροφορίες ότι ο καθηγητής απαλλάχθηκε με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου. 

Για τον ίδιο καθηγητή διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση που αφορά σε υπόθεση παιδιεραστίας για την οποία δεν έχει προς το παρόν καταστεί κατηγορούμενος. Και η έρευνα αυτή ξεκίνησε μετά από καταγγελίες δύο συναδέλφων του. 

Αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι κουκουλοφόροι ορμώμενοι από το δημοσίευμα που έκανε εκτενή αναφορά στις δικαστικές εκκρεμότητες του καθηγητή επέλεξαν να δράσουν ως "αυτόκλητοι τιμωροί" επιτέθηκαν εναντίον του. 

Σημειώνεται, ότι τις έρευνες για την ταυτοποίηση των δραστών της επίθεσης ανέλαβε η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-1-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά