Logo

Κρήτη: Στο Εφετείο ξανά η δίκη για τον θάνατο του Κώστα Κατσούλη



 
 

Άρχισε την Τετάρτη στο  Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η εκ νέου εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης θανάτου του Κώστα Κατσούλη.

Η υπόθεση, σχεδόν 7,5 χρόνια από τον θάνατο του Κ. Κατσούλη, εισάγεται για δεύτερη φορά ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ύστερα από αναίρεση της εφετειακής απόφασης από τον Άρειο Πάγο.

Κατά την ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν  όλοι οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου.

Το Εφετείο διέκοψε την εκδίκαση της υπόθεσης για τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου οπότε η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται τρεις άνδρες, ηλικίας 31,33 και 39 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι δικάζονται για  την κατηγορία της θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης. 

Τον Μάρτιο του 2016, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου είχε κρίνει ένοχους τον 39χρονο και τον 33χρονο επιβάλλοντάς τους ποινές κάθειρξης 16 ετών και 13 ετών, αντίστοιχα, ενώ είχε αθωωθεί ο 31χρονος συγκατηγορούμενός τους. 

Το Νοέμβριο του 2018, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο έκρινε ξανά ενόχους τον 39χρονο και τον 33χρονο και επιβάλλοντας  κάθειρξη 13 ετών στον καθένα, ενώ ένοχος κρίθηκε αυτή τη φορά, και ο 31χρονος κατηγορούμενος, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Ωστόσο, μετά την καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, υποβλήθηκε αίτηση αναίρεσης της εν λόγω απόφασης στον Άρειο Πάγο ο οποίος την έκανε δεκτή κι έτσι η δίκη σε δεύτερο βαθμό ξαναγίνεται.

Σημειώνεται ότι μετά την αναίρεση από τον Άρειο Πάγο αποφυλακίστηκαν, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, και οι τρεις κατηγορούμενοι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-1-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά