Logo

Κοντονής: Ακραία διαπλοκή η μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα το 2019



 
 

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε την Τρίτη το πρωί ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στον εισαγγελέα Εφετών που χειρίζεται την έρευνα σχετικά με τις αιτιάσεις του ότι υπήρξε σκοπιμότητα και διαπλοκή στη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα κατά την ψήφιση του Ποινικού Κώδικα το 2019.

Μετά την κατάθεσή του ο κ. Κοντονής δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Έδωσα σήμερα διευκρινίσεις που μου ζητήθηκαν από την εισαγγελική αρχή σχετικά με το ζήτημα της ψήφισης του νέου Ποινικού Κώδικα και θέλω να σας αναφέρω ότι όσα είχα πει την προηγούμενη φορά στην κατάθεσή μου, ισχύουν απολύτως. Αποτελεί ακραίο σημείο διαπλοκής της πρώην κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ολιγαρχίας, ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε και ψηφίστηκε ο νέος ποινικός κώδικας και θέλω να επαναλάβω και αυτό: Ορισμένοι οι οποίοι οργάνωσαν και μεθόδευσαν αυτή την διαδικασία να μην κρύβονται πίσω από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, γιατί όσο προσπαθούν να κρύβονται, τόσο αποκαλύπτονται οι ευθύνες τους».

Ερωτηθείς εάν κατά τη συμπληρωματική κατάθεσή του αναφέρθηκε σε ονόματα και συγκεκριμένα περιστατικά είπε:

«Αναφέρθηκα σε όσα μου ζήτησε να διευκρινίσω ο κ. Εισαγγελέας».

Οι αρχικές δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης σε τηλεοπτική εκπομπή που προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης είχαν ως εξής:

«Μίλησα και πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα. Ψηφίστηκαν 1000 άρθρα σε μια συνεδρίαση. Και άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά. Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω. ..».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-2-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά