Logo

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του Άλκη [βίντεο]



 
 

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο φερόμενος ως δολοφόνος του 19χρονου Άλκη, με κίνητρο τις οπαδικές διαφορές.

Ο 23χρονος, κατηγορούμενος πέρασε την κεντρική είσοδο των δικαστηρίων φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο ενώ έξω ήταν συγκεντρωμένα άτομα, τα οποία και τον αποδοκίμασαν.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από κοινού με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Ακόμη διώκεται για λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Η δίωξη αυτή σχετίζεται με τα ευρήματα της αστυνομίας σε λέσχη οπαδών του ΠΑΟΚ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή απ' όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

Ο 23χροονος με καταγωγή από την Αλβανία έχει συλληφθεί από το μεσημέρι της Τετάρτης έπειτα από στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ, αλλά αρνείται τις συμμετοχή του στο έγκλημα.

Η αστυνομία αναζητεί και τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στην στυγερή δολοφονία μέσα από μαρτυρίες και κάμερες από τον τόπο του εγκλήματος. Ήδη έχει γίνει η ταυτοποίηση δύο ακόμα ατόμων.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε «πολεμικό» υλικό, όπως αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, διάφορα εργαλεία (όπως φτυάρια, σφυριά), δικράνια, μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα.

Ο συλληφθείς είχε συμμετάσχει και στο παρελθόν σε σε συμπλοκές μεταξύ οπαδών όπως το το 2017 στα σοβαρά επεισόδια για τον τελικό Κυπέλλου στο Βόλο.

Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο από το νοσοκομείο παίρνουν οι φίλοι του δολοφονημένου Άλκη

Εν τω μεταξύ, εξιτήριο από τη Δ' χειρουργική κλινική του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» παίρνουν σήμερα τα δύο νεαρά παιδιά που τραυματίστηκαν στη φονική επίθεση με οπαδικά κίνητρα, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν,οι δύο τραυματίες, φίλοι του 19χρονου, «διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Γ. Παπανικολάου" κατά την ημέρα της γενικής εφημερίας την 01/02/2022 και εισήχθησαν στη Δ' Χειρουργική Κλινική Α.Π.Θ». Η δε κατάσταση της υγείας τους «είναι σταθερή και βρίσκονται εκτός κινδύνου», ενώ εξέρχονται σήμερα από το νοσοκομείο με ιατρικές οδηγίες.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-2-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά