Logo

Κοζάνη: Καταδίκη δύο ιερέων για ασέλγεια σε ανήλικο αγόρι



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας έκρινε ενόχους την Παρασκευή  δύο εκ των τριών ιερωμένων για το αδίκημα της «κατάχρησης σε ασέλγεια ανήλικου αγοριού» που διαπράχθηκε την περίοδο 2005-2008 σε χωριό της Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, στους δύο ιερωμένους, έναν πρεσβύτερο και έναν αρχιμανδρίτη, επέβαλλε κατά πλειοψηφία φυλάκιση 3 ετών  στον καθένα  με αναστολή.

Παράλληλα, το δικαστήριο αναγνώρισε στους καταδικασθέντες  ελαφρυντικά μεταξύ αυτών του «σύννομου βίου» και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Επίσης, έκρινε αθώο τον τρίτο κατηγορούμενο, ιερομόναχο σε μοναστήρι της Π.Ε. Γρεβενών την περίοδο της τέλεσης των αδικημάτων.

. Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του ενός και την απαλλαγή των άλλων δύο κατηγορουμένων, λόγω αμφιβολιών.

Οι καταδικασθέντες - σύμφωνα με την δικογραφία- προέβησαν σε ασελγείς πράξεις σε ανήλικο αγόρι, που σύμφωνα με την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη η οποία παρουσιάστηκε στο δικαστήριο «είχε πνευματική αδυναμία και ανικανότητα να αντισταθεί στις πράξεις των κατηγορουμένων».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πρωτόδικο δικαστήριο που έγινε  στην Καστοριά έκρινε τους  τρεις ιερωμένους αθώους κατά πλειοψηφία  ενώ στην συνέχεια ο εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας άσκησε έφεση κατά της απαλλακτικής απόφασης. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-2-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά