Logo

Κρήτη: Στη φυλακή 20χρονος για βιασμό 13χρονης – Την εκβίαζε με φωτογραφίες



 
 

Ένας 20χρονος συνελήφθη για το βιασμό ανήλικης μαθήτριας στο Ρέθυμνο.

Η υπόθεση, που έχει σοκάρει την κοινωνία της Κρήτης,  άρχισε να διερευνάται από τις αρχές του Ρεθύμνου μετά από καταγγελία της ανήλικης μαθήτριας και της οικογένειάς της. 

Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 20χρονο από το Ρέθυμνο, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο νεαρός οδηγήθηκε σε ανακριτή και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.gr, ο 20χρονος φέρεται να πλησίασε τους προηγούμενους μήνες μέσω social media τη 13χρονη μαθήτρια και να την έπεισε να του αποστείλει φωτογραφίες της. Στη συνέχεια ο νεαρός φέρεται να απειλούσε την ανήλικη πως εάν δεν συνευρεθούν, θα δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες της στο οικογενειακό και κοινωνικό της περιβάλλον, με την ίδια να βρίσκεται σε αδιέξοδο και άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 20χρονος φέρεται να συνευρέθηκε ερωτικά με την κοπέλα, χωρίς τη θέλησή της και υπό τις απειλές που δεχόταν. Ο 20χρονος αρνείται κατηγορηματικά αυτήν την κατηγορία, όπως και κάθε κατηγορία που του αποδίδεται.

Όμως, η «σταγόνα που ξεχείλισε» το ποτήρι ήταν όταν μία γυμνή φωτογραφία της ανήλικης εστάλη σε φιλικό της πρόσωπο, με συνέπεια να κινητοποιηθεί αρχικά το σχολικό περιβάλλον της μαθήτριας, να ενημερωθεί η οικογένεια της και τελικά η υπόθεση να φτάσει στην Δικαιοσύνη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως στην κατοχή του φερόμενου ως δράστη βρέθηκαν γυμνές φωτογραφίες της ανήλικης.

Σημειώνεται, ότι ο 20χρονος αντιμετωπίζει τις κακουργηματικές κατηγορίες του κατ’ εξακολούθηση βιασμού, κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, κατοχή πορνογραφικού υλικού, παραβίαση του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα, αλλά και τέσσερα πλημμελήματα, που αφορούν στην απειλή, προσέγγιση ανηλίκων μέσω διαδικτύου, παράνομη πρόσβαση σε πληροφοριακά συστήματα κ.α.

Στα τέσσερα κινητά του κατηγορούμενου εντοπίστηκε πληθώρα πορνογραφικού υλικού, βίντεο – συνομιλίες – φωτογραφίες, και με αλλά ανήλικα κορίτσια, άσχετα με την 13χρονη.

Για την περαιτέρω διερεύνηση του μεγάλου όγκου δεδομένων τα κινητά έχουν σταλεί από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η έκταση της «δράσης» του 20χρονου.

Εάν δηλαδή ο νεαρός προμηθεύονταν το ιδιαίτερο αυτό υλικό μέσω πορνογραφικών ιστότοπων ή αν είναι δικό του υλικό, διότι σε δεύτερη περίπτωση οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές. Εκτός από την έρευνα των αστυνομικών αρχών και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναμένεται να διαταχθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-2-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά