Logo

Να δικαστεί ο Στάθης Παναγιωτόπουλος για κακούργημα ζητά εισαγγελέας



 
 

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε έφεση υπέρ του νόμου και κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία ο Στάθης Παναγιωτόπουλος καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε φυλάκιση 5 ετών με αναστολή. 

Η καταδικαστική απόφαση αφορούσε  τη δημοσιοποίηση βίντεο με προσωπικές στιγμές με πρώην σύντροφό του, πράξη που είχε τελεστεί το 2016.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο παρουσιαστής θα έπρεπε να είχε δικαστεί για παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος, με απειλούμενη ποινή σε περίπτωση ενοχής κάθειρξη έως 10 έτη. 

Στο σκεπτικό της ασκηθείσας έφεσης επισημαίνεται  ότι η κατηγορία της «παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, κατ΄ εξακολούθηση» για την οποία καταδικάστηκε ο 59χρονος κατηγορούμενος θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα. Συνεπώς, κατά την εισαγγελική κρίση, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος δικάστηκε από αναρμόδιο δικαστήριο. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη δίκη που διεξήχθη η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης είχε υποβάλλει σχετική πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή από το Δικαστήριο, το οποίο αποφάνθηκε ότι  η πράξη τελέστηκε στην πλημμεληματική της μορφή, καθώς δέχτηκε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε «σκοπός βλάβης».. 

Στην περίπτωση που γίνει δεκτή η έφεση του εισαγγελέα από το  δικαστήριο, τότε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος οδηγείται σε νέα πρωτοβάθμια δίκη από ανώτερο δικαστήριο που είναι αρμόδιο  να δικάσει υποθέσεις παραβίασης προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος. 

Υπενθυμίζεται, ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο εκτός από την ποινή φυλάκισης με αναστολή είχε επιβάλει στον τηλεπαρουσιαστή και  χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ καθώς και τους περιοριστικούς όρους της  απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του μία φορά το μήνα και της παρακολούθησής του  από κοινωνικό λειτουργό.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος και για δυο ανάλογες περιπτώσεις που προέκυψαν εκ των υστέρων, ύστερα από καταγγελίες ισάριθμων πρώην συντρόφων του.

Για τις υποθέσεις αυτές απολογήθηκε σε τακτικό ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας 30 χιλιάδων ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του μία φορά τον μήνα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-2-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά