Logo

Μενίδι: Στον ανακριτή για κακούργημα αστυνομικός για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου 44χρονου Ρομά [φωτο]



 
 

Το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης αντιμετωπίζει ο 38χρονος αστυνομικός ο οποίος φέρεται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου έναν 44χρονο Ρομά στο Μενίδι που επιχείρησε να κλέψει ένα κλιματιστικό. 

Συγκατηγορούμενος του αστυνομικού είναι ένας 67χρονος, ο οποίος διώκεται για συνέργεια στην πράξη του αστυνομικού, καθώς φέρεται να τον συνέδραμε.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν την Παρασκευή στο Πρωτοδικείο της Αθήνας προκειμένου να απολογηθούν στον ανακριτή από τον οποίο είχαν ζητήσει προθεσμία την περασμένη Τρίτη προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς τους. 

 Αμφότεροι πάντως αρνούνται την κατηγορία που τους αποδίδεται.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο αστυνομικός, που υπηρετεί στην Άμεση Δράση και ήταν εκτός υπηρεσίας, ξυλοκόπησε τον άτυχο Ρομά όταν επιχείρησε να κλέψει ένα air condition. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να είδαν τον 44χρονο να προσπαθεί να κλέψει και άρχισαν να τον καταδιώκουν, με μοιραία αποτελέσματα. Σημειώνεται, ότι ο 44χρονος εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε οικόπεδο στην οδό Αχαρνέων Ιππέων, στο Μενίδι.

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του ο αστυνομικός, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ενώ ο 65χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του, ο αστυνομικός δήλωσε συγκλονισμένος από την τραγική κατάληξη και υποστήριξε ότι βρισκόταν σε κατάσταση νόμιμης άμυνας, καθώς, όπως είπε, δέχθηκε επίθεση με φαλτσέτα από το θύμα και τραυματίστηκε ο ίδιος στην προσπάθεια να αφοπλίσει τον 44χρονο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-2-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά