Logo

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα διακοπή στη δίκη του για τις 3 Μαρτίου



 
 

Ούτε σήμερα Παρασκευή διεξήχθη η δίκη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα άνδρα.

Το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για τις 3 Μαρτίου, λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε μέλος της έδρας. 

Μάλιστα η σημερινή διαδικασία δεν προχώρησε καθόλου στην εκδίκαση της ουσιας της υπόθεσης, καθώς μέχρι τις 11:00 το πρωί οι δικαστικοί υπάλληλοι είχαν προγραμματισμένη στάση εργασίας.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανεβαίνοντας στην έδρα ανακοίνωσε το θέμα υγείας που αντιμετωπίζει  μέλος του δικαστηρίου και κατόπιν πρότασης του εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, γνωστοποιήθηκε,  έπειτα από σύντομη διάσκεψη, την απόφαση περί διακοπής της  δίκης για τις 3 Μαρτίου.

Ζήτημα τέθηκε από την πολιτική αγωγή σχετικά με την αίθουσα καθώς η χωρητικότητά της είναι περιορισμένη.

«Αυτοί που θα πρέπει να παρίστανται, θα παρίστανται. Θα είναι παρόντες αυτοί που χρειάζονται. Όλοι ενδιαφερόμαστε να διεξαχθεί η δίκη σωστά και θα πηγαίνουμε σε όποια αίθουσα είναι διαθέσιμη» είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Παρών στο δικαστήριο ήταν ο κατηγορούμενος Δημ. Λιγνάδης, ο οποίος οδηγήθηκε το πρωί στο δικαστήριο φορώντας πισθάγκωνα χειροπέδες,  όπως και οι άντρες που τον έχουν καταγγείλει για βιασμό τους.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι στόχος της υπεράσπισης είναι  γρήγορη η διεξαγωγή της δίκης.

Ακόμη ο κ. Κούγιας τόνισε ότι προτίθεται να καταβάλει ακόμη και τα έξοδα των μαρτύρων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύουν έως το δικαστήριο.

Σημειώνεται, ότι έξω από τα δικαστήρια βρέθηκε και η Ανοιχτή Ορχήστρα η οποία με τραγούδια και συνθήματα, προχώρησε σε διαμαρτυρία αναφορικά τόσο κατά του Δημ. Λιγνάδη, όσο και υπέρ του Ζακ Κωστόπουλου, η δίκη για το θάνατο του οποίου διεξάγεται σε άλλη αίθουσα και βρίσκεται στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων.

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-2-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά