Logo

Γιώργος Κυπαρίσσης: Στον εισαγγελέα οι τρεις κατηγορούμενοι για την απαγωγή του [βίντεο+φωτο]



 
 

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας οδηγήθηκαν την Κυριακή οι τρεις φερόμεν οι ως δράστες της  απαγωγής του Γιώργου Κυπαρίσση ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος το πρωί της Παρασκευής μετά από 70 ημέρες ομηρίας.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι Ελλήνων, ένας 41χρονος και μια γυναίκα 39 ετών, καθώς και ο 34χρονος φίλος τους..

Οι τρεις φερόμενοι ως απαγωγείς προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ το πρωί του Σαββάτου αλλά μερικές ώρες αργότερα συνελήφθησαν καθώς, όπως προέκυψε από τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι αξιωματικοί του Τμήματός Ανθρωποκτονιών, ήταν αυτοί που απήγαγαν τον 40χρονο επιχειρηματία το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου.

H ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει 12 αδικήματα τα οποία έχουν ως εξής: Εγκληματική οργάνωση, αρπαγή με σκοπό να εξαναγκαστεί κάποιος άλλος σε πράξη για την οποία δεν υπάρχει υποχρέωση κατά συναυτουργία, εκβίαση τελεσθείσα με σωματική βία εναντίον προσώπου και με απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο σώματος ή ζωής, ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εμπρησμός από πρόθεση, κλοπή κατά συναυτουργία, οπλοφορία, οπλοκατοχή,διακεκριμένη οπλοκατοχή αντιποίηση και βία κατά υπαλλήλου.

Οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στον ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο άνδρες είναι σεσημασμένοι. Οι διωκτικές αρχές από την πλευρά τους αναζητούν και άλλα άτομα τα  οποία φέρονται να συμμετείχαν στην απαγωγή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η  ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να εντοπίσει μέρος των 800.000 ευρώ - γύρω στις 300.000 ευρώ - που έδωσε η οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση ως λύτρα στους απαγωγείς.

Το Σάββατο, ο 40χρονος επιχειρηματίας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αποκάλυψε πως οι δράστες τον ακινητοποίησαν με ενα μαύρο τζιπ προσποιούμενοι τους αστυνομικούς.

Εμφανίστηκαν ως αστυνομικοί

Όπως περιέγραψε ο επιχειρηματίας,  οι απαγωγείς εμφανίστηκαν μπροστά του ως αστυνομικοί, του έβαλαν μια κουκούλα και τον μετέφεραν σε ένα μαύρο τζιπάκι, σαν αυτά που έχει η ΟΠΚΕ. Στη συνέχεια, τον μετέφεραν σε ένα δωμάτιο, όπου επικοινωνούσε μαζί τους μόνο για το φαγητό του.

«Το δωμάτιο ήταν κλειστό, είχα μια τηλεόραση μέσα και όταν ήθελα να φάω, φορούσα μια κουκούλα και τους χτυπούσα την πόρτα. Λογικά μέσα στο δωμάτιο θα πρέπει να υπήρχε κάμερα… έτσι κατάλαβα» είπε.

Ο 40χρονος διέψευσε τις εικασίες ότι χρωστούσε χρήματα και ότι αυτό συνδέεται με την απαγωγή του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν γνώριζε τους ανθρώπους που βρίσκονταν πίσω από αυτήν.

Τελικά, τα λύτρα παραδόθηκαν και ήταν σαφώς λιγότερα από το ποσό που είχαν ζητήσει, αλλά τελικά οι απαγωγείς τον άφησαν ελεύθερο σε μια ερημική περιοχή στο Τατόι.

«Φοβόμουν ότι θα με σκοτώσουν εκεί που με πήγαν. Πόσες απαγωγές έχουν γίνει άλλωστε και τους έχουν καθαρίσει; Μου λέει τότε ο ένας από αυτούς “σκύψε κάτω, μη βγάλεις την ταινία και μέτρα μέχρι το 50”. Τελικά με πήρε ένας άνθρωπος με φορτηγάκι» είπε ο επιχειρηματίας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανακούφισή του που επέστρεψε σώος στην οικογένειά του.

Η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ 

Αναφορικά με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης απαγωγής του επιχειρηματία, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμος Β΄ Απόστολος Σκρέκας δήλωσε:

Σε λιγότερο από 24ωρες συνελήφθησαν για την υπόθεση στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, τρία άτομα (2 άνδρες 41 και 34 ετών και μία γυναίκα 39 ετών).

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, της ληστείας, της εκβίασης, της απλής σωματικής βλάβης, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως προέκυψε, οι δύο άνδρες τυγχάνουν σεσημασμένοι καθώς έχουν κατηγορηθεί κατά περίπτωση, στο παρελθόν για πληθώρα αδικημάτων, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπή και ληστεία.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές στην Αττική κατά το χρόνο που πραγματοποιούταν ανεφοδιασμοί σε Α.Τ.Μ., πέντε (5) μέλη της οποίας συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη, 1 Μαρτίου 2022.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, δύο από τους ανωτέρω δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ακινητοποίησαν με την απειλή Kalashnikov, υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, τη στιγμή που αυτός ενεργούσε ανεφοδιασμό ΑΤΜ Τράπεζας που βρίσκεται στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε αυτή την περίπτωση οι συλΣληφθέντες έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για πλήθος παρόμοιων καθώς και άλλων αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες και στις δύο υποθέσεις, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Στη συνέχεια ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος, Μιχαήλ Καραμαλάκης εξέφρασε την ευαρέσκειά του και την ικανοποίησή του σε όλους όσους συμμετείχαν ή συνέβαλαν στον επιτυχή χειρισμό της υπόθεσης της απαγωγής του επιχειρηματία. 

Από τηνπλευρά του ο Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος, Πέτρος Τζεφέρης είπε: 

Οι δράστες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, προσεγγίζοντας τον σε κοντινή τοποθεσία από το σπίτι του τον δέσμευσαν με χειροπέδες και τον χτύπησαν, ενώ στη συνέχεια τον επιβίβασαν με τη βία σε αυτοκίνητο.

Ακολούθως, μετέβησαν σε έτερο σημείο στον οικισμό «Φοίνικα» Σπάτων όπου έκαψαν τα οχήματά τους και τον έβαλαν σε άλλο όχημα, με το οποίο τον οδήγησαν σε κρησφύγετο.

Εκεί τον κράτησαν για λίγες ημέρες και έπειτα τον μετέφεραν σε άλλο κρησφύγετο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής του, οι δράστες τον χτύπησαν προκαλώντας του ελαφρές κακώσεις, σε πολλές περιπτώσεις βιντεοσκοπώντας τον με σκοπό, να στείλουν το βίντεο στους συγγενείς του.

Κατά το χρονικό διάστημα κράτησης του οι δράστες επικοινώνησαν πολλές φορές, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω μηνυμάτων, με μέλη της οικογένειάς του, απαιτώντας αρχικά την καταβολή του χρηματικού ποσού του 1.000.000 ευρώ, ώστε να τον απελευθερώσουν.

Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις μείωσαν τελικά την απαίτησή τους στο ποσό των 800.000 ευρώ το οποίο τους παραδόθηκε και στη συνέχεια πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής 4 Μαρτίου 2022, απελευθέρωσαν τον 41χρονο σε δασώδη έκταση στις Αχαρνές Αττικής.

Ακολούθως στο πλαίσιο του αυτοφώρου αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε οργανωμένη και άρτια εκτελεσμένη αστυνομική επιχείρηση συνέλαβαν τρία άτομα (2 άνδρες 41 και 34 ετών και μία γυναίκα 39 ετών) για την απαγωγή του επιχειρηματία.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και επιχειρήσεις των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 300.000 ευρώ, 4 πιστόλια, περίστροφο, υποπολυβόλο, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλήθος κινητών τηλέφωνων.

Κλείνοντας για αυτή την υπόθεση, θα ήθελα να σημειώσω ότι μεταξύ των συλληφθέντων ατόμων είναι και το αρχηγικό στέλεχος της ομάδας που διέπραξε την απαγωγή, την οποία ο ίδιος αργάνωσε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-3-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά