Logo

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι 8 συλληφθέντες για τα 100 κιλά κοκαΐνης!



 
 

Ελεύθεροι χωρίς κάποιο περιοριστικό όρο, αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στην 4η ειδική ανακρίτρια Νακρωτικών Θεσσαλονίκης, οι οκτώ συλληφθέντες για το φορτίο των 100 κιλών κοκαΐνη.

Το επίμαχο φορτίο  δεσμεύθηκε, μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες που προέρχονταν από το Εκουαδόρ και την Κολομβία, την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη και τη Βέροια.

Συγκεκριμένα, ύστερα από μαραθώνια διαδικασία 17 ωρών, η οποία ξεκίνησε στις 8 το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, η ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, έκρινε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να αφεθούν όλοι ελεύθεροι χωρίς κάποιο περιοριστικό όρο!

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας εμπορίας φρούτων , 3 υπάλληλοι της εταιρίας, 3 εκτελωνιστές και 1 οδηγός.

Κατά τις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση, δηλώνοντας, παράλληλα,  άγνοια για το περιεχόμενο του εμπορευματοκιβωτίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το φορτίο είχε φθάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με δρομολόγιο από τη Μάλτα. Εντοπίστηκε με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου και ακολούθως τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση.

Τελικώς, διαπιστώθηκε η μεταφορά του σε εγκαταστάσεις εταιρείας που εδρεύει έξω από τη Βέροια. Με εντολή Εισαγγελέα ακολούθησαν οι συλλήψεις των 8 εμπλεκομένων προσώπων.

Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος υπεράσπισης του επιχειρηματία και άλλων κατηγορουμένων, σχολιάζοντας τη σύμφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, έκανε λόγο για "θρίαμβο του τεκμηρίου της αθωότητας". 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-3-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά