Logo

Αποφυλακίστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης



 
 

Ο Μένιος Φουρθιώτης βρίσκεται και πάλι εκτός φυλακής.

Ο υπόδικος παρουσιαστές, συγκεκριμένα, λίγες εβδομάδες μετά την προφυλάκισή του αποφυλακίστηκε από το Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου στις 18:30 της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το argolida24.gr ο Μένιος Φουρθιώτης ήταν  εμφανώς καταβεβλημένος και με την βοήθεια μπαστουνιού επιβιβάστηκε σε ταξί με προορισμό την Αθήνα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είχε συληφθεί πριν από τρεις εβδομάδες περίπου εξαιτίας μη τήρησης των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί ώστε να του χορηγηθεί η υπό όρους αποφυλάκιση του, πέντε μήνες μετά την αρχική του σύλληψη.

Της σύλληψης του προηγήθηκε η έκδοση βουλεύματος για νέα προφυλάκισή του καθώς δεν εμφανιζόταν στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές το μήνα, όπως όριζαν οι περιοριστικοί του όροι.

Ο Μένιος Φουρθιώτης που βρίσκεται αντιμέτωπος με σωρεία κακουργηματικών πράξεων μετά τις «σκηνοθετημένες» επιθέσεις στο σπίτι του, είχε αποφυλακιστεί μετά από 5 μήνες κράτησης τον περασμένο Οκτώβριο.

Τον Ιούνιο του 2022 αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο για το συμβόλαιο θανάτου τού δημοσιογράφου και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, κατ’ εντολήν του ιδίου.

Σε βάρος του, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας των αρχών, ασκήθηκε ποινική δίωξη για «το αδίκημα της πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση εγκλήματος» και η δίκη του έχει  προσδιοριστεί να διεξαχθεί στο Θ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Το κατηγορητήριο σε βάρςο του Μένιου Φουρθιώτη αποτελεί  για πλήρη επιβεβαίωση όσων είχε καταγγείλει δημοσίως τον Απρίλιο του 2021 ο Κ. Βαξεβάνης και επιβεβαίωσαν στη συνέχεια μάρτυρες με επίσημες καταθέσεις τους στην ΕΛΑΣ, ενώ αποτελεί ακόμη μία εμπλοκή του Μ. Φουρθιώτη με τη Δικαιοσύνη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-3-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά