Logo

Χανιά: Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η υπόθεση δολοφονίας του Κώστα Κατσουλάκη



 
 

Ξεκίνησε σήμερα η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης δολοφονίας του επιχειρηματία και προέδρου του τοπικού συμβουλίου Ορθουνίου, Κώστα Κατσουλάκη.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Χανίων κάθεται ένας 61χρονος άνδρας ο οποίος τον Μάιο του 2019 εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 43χρονο Κ. Κατσουλάκη έξω από το κατάστημά του στο Βαμβακόπουλο Χανίων.

Η δίκη ξεκίνησε με τις καταθέσεις της οικογένειας του θύματος και μαρτύρων ενώ συνεχίστηκε με καταθέσεις αστυνομικών.

Πρωτόδικα, ο δράστης κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Εκτός από την ποινή των ισοβίων στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή 3 χρόνων για τα πλημμελήματα σχετικά με την κατοχή και χρήση όπλου αλλά και πρόστιμο 1500 ευρώ, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Η δολοφονία σημειώθηκε την Κυριακή της 16ης Μαΐου του 2019, όταν ο 43χρονος, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ορθούνι του Δήμου Πλατανιά, ήταν εντός του καταστήματός του. Ο δράστης εισήλθε στο εσωτερικό της επιχείρησης και όταν ο 43χρονος τον αντιλήφθηκε, προσπάθησε να διαφύγει για να γλιτώσει. Ωστόσο, ο δράστης τον πρόλαβε στην είσοδο του μίνι-μάρκετ και τον πυροβόλησε πισώπλατα από πολύ κοντινή απόσταση, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Μάλιστα ο δράστης ειδοποίησε ο ίδιος την αστυνομία και παραδόθηκε ενώ όπως είπε στους αστυνομικούς, τον σκότωσε λόγω κτηματικών διαφορών. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια δεν επρόκειτο για προσωπικές διαφορές του δράστη με το θύμα αλλά αλλά για την άρνηση του κοινοτάρχη να επιτρέψει την καταπάτηση δημόσιας περιουσίας.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Πλατανιά, το θύμα, από τη θέση του προέδρου της Τοπικής του Κοινότητας Ορθουνίου, «υπερασπίσθηκε τη Δημόσια περιουσία και το Δημόσιο και κοινό συμφέρον» καθώς ο δράστης φέρεται να καταπατούσε δημοτικές εκτάσεις, χαρακτηρίζοντας τον δράστη ως «καταδικασμένο καταπατητή της δημόσιας περιουσίας».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-3-2022 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά