Logo

Την ενοχή της Ρένας Δούρου για πλημμύρες της Μάνδρας πρότεινε η εισαγγελέας



 
 

Την ενοχή της πρώην περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση για τις πλημμύρες στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017, όπου έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι.

Συγκεκριμένα η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κριθεί ένοχη η κυρία Δούρου για πρόκληση πλημμύρας δια παραλείψεως, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως και σωματική βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως. Αντίθετα, εισηγήθηκε να αθωωθεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Η εισαγγελέας πρότεινε επίσης να κηρυχθούν ένοχοι οι υπόλοιποι 20 κατηγορούμενοι - ανάμεσά τους οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγαρέων αλλά και οι κατά τον επίμαχο χρόνο: αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας, υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των Πολεοδομιών Αιγάλεω και Ελευσίνας, καθώς και στελέχη φορέων του Δημοσίου - κατά περίπτωση, για ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια τελούμενη δια παραλείψεως, και πλημμύρα από αμέλεια.

Αντίθετα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την αθώωση για παράβαση καθήκοντος για 17 άτομα, εκτός από τον προϊστάμενο πολεοδομίας Ελευσίνας και τους δυο υφισταμένους του.

Τέλος, πρότεινε την πλήρη απαλλαγή μιας κατηγορούμενης, υπαλλήλου της επιτροπής αστυνόμευσης ρεμάτων, καθώς έλειπε σε άδεια.

Η δίκη θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης.

Ρένα Δούρου: Θα απαντήσουν οι δικηγόροι μου

Η πρώην περιφερειάρχης αναφερόμενη στην εισαγγελική πρόταση δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Η Εισαγγελέας σήμερα πρότεινε την ενοχή όλων των ​κατηγορουμένων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι τρεις Δήμαρχοι της περιοχής.

Δέχθηκε δηλαδή αυτούσιο το κατηγορητήριο, πλην της δίωξης για παράβαση καθήκοντος, για την οποία ζήτησε την απαλλαγή μου», πρόσθεσε η πρώην περιφερειάρχης Αττικής.

Σύμφωνα με τη Δικονομία, οι συνήγοροί μου θα απαντήσουν μία προς μία στις αιτιάσεις της Εισαγγελέως, τεκμηριώνοντας την αντίκρουση της πρότασή της και αποδομώντας την νομικά. Και τελικά το Δικαστήριο θα αξιολογήσει όλα τα στοιχεία και θα αποφασίσει», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Προς το παρόν, σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας δεν πρόκειται να εισέλθω σε κανενός είδους σχολιασμό επί της ουσίας ή να ασκήσω κριτική προσωπικά στην πρόταση», σημείωσε και καταλήγοντας ανέφερε: «Έτσι όπως επιβάλλει η υποχρέωση σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και στην προσωπικότητα όλων των θιγέντων. Σε αυτόν τον σκοπό ήμουν, είμαι και παραμένω ταγμένη».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-3-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά