Logo

Καβάλα: Στον εισαγγελέα ο 23χρονος που σκότωσε τη γιαγιά του



 
 

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας οδηγήθηκε σήμερα ο 23χρονος που τα ξημερώματα της Δευτέρας χτύπησε μέχρι θανάτου την 82χρονη γιαγιά του στο Χρυσοχώρι του δήμου Νέστου και στη συνέχεια προσπάθησε να εμφανίσει το θάνατό της ως αιφνίδιο από παθολογικά αίτια.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο, της ενδοοικογενειακής βίας και για παραβίαση δικαστικών αποφάσεων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες η 82χρονη υπήρξε για χρόνια θύμα ενδοοικογενειακής βίας ενώ εγγονός και γιος είχαν απασχολήσει πολλές φορές τις αστυνομικές αρχές.

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ είπε ότι για τον εντολέα του «υπάρχει διαπιστωμένη διανοητική υστέρηση από τους δασκάλους και παιδοψυχολόγους στο δημοτικό σχολείο, απαλλαγή από τον στρατό λόγω ψυχικής ασθένειας, διάφορα έγγραφα πρωθύστερα της πράξης από την ηλικία των 18, αθώωση λόγω ακαταλόγιστου για κακοποίηση ζώου στην ηλικία των 19 ετών, καθημερινά φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας και πάνω από 40 επώνυμες καταγγελίες της γειτονιάς και προσαγωγής στον εισαγγελέα, που λόγω της ψυχικής ασθένειας δεν οδηγούνταν σε καταδίκη».

Πρόσθεσε επίσης ότι και ο πατέρας του δράστη που πάσχει και αυτός από διανοητική υστέρηση, συμμετείχε στα περιστατικά της ενδοοικογενειακής βίας και έχει καταδικαστεί για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας της κόρης του, η οποία επίσης πάσχει από διανοητική υστέρηση και νοσηλεύεται σε ίδρυμα από 14 ετών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-3-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά