Logo

Πάτρα: Σκότωσε τη γυναίκα του και τραυμάτισε το παιδί του - Τι έγινε στη δίκη



 
 

Ποινή κάθειρξης 17 ετών και πενταετή εγκλεισμό σε ψυχιατρείο επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, σε συνταξιούχο οικοδόμο που σκότωσε με μαχαίρι την 57χρονη σύζυγό του και τραυμάτισε σοβαρά τον 30χρονο γιο του.

Το τραγικό συμβάν είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2015 στις Ιτιές στην Πάτρα και ο δράστης είχε συλληφθεί λίγη ώρα αργότερα, ενώ περιφερόταν ξυπόλυτος και γεμάτος αίματα, στο λιμάνι της πόλης.

Τα δύο από τα τρία παιδιά του δράστη παραστάθηκαν στο Δικαστήριο ως πολιτικώς ενάγοντες. Καταθέτοντας ο γιος που είχε δεχθεί την επίθεση με μαχαίρι, σύμφωνα με το pelop.gr είπε ότι ο πατέρας του είχε προμελετήσει το έγκλημα, δεν είχε ψυχολογικό πρόβλημα ήταν βίαιος και ζήλευε τη μητέρα του.

«Άκουσα την κραυγή της μάνας μου από το δωμάτιό της. Έτρεξα και τον είδα πάνω της και μετά με κυνήγησε με το μαχαίρι και με τραυμάτισε στο στήθος, στο λαιμό, τη σπλήνα. Αν δεν είχα βάλει το χέρι μου, θα με είχε καρφώσει στην καρδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα εξεταζόμενος από το Δικαστήριο ο άλλος γιος του κατηγορούμενου υποστήριξε ότι ο πατέρας τους έπασχε από σχιζοφρένια και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά του και ισχυρίστηκε ότι την εποχή εκείνη είχε σταματήσει να παίρνει τα φάρμακά του και δεν ήξερε τι έκανε.

Σημειώνεται ότι πρωτόδικα στο δράστη είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 25 ετών και 15ετης εγκλεισμός σε ψυχιατρείο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, τελεσμένες σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με μειωμένο καταλογισμό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-3-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά