Logo

Αθωώθηκε και στο Εφετείο ο 64χρονος για τη δολοφονία σε ουζερί της Στυλίδας



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας αθώωσε κατά πλειοψηφία - με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά – τον ιδιοκτήτη ουζερί στη Στυλίδα που είχε σκοτώσει με καραμπίνα ένα 30χρονο αλβανικής καταγωγής.

Το περιστατικό είχε γίνει στις 31 Ιανουαρίου 2012 όταν το θύμα υπό την επήρεια μέθης απείλησε με μαχαίρι το γιο του κατηγορουμένου, ενώ λίγη ώρα πριν είχε δημιουργήσει επεισόδιο σε βάρος θαμώνων του καταστήματος.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε κατάσταση νόμιμης άμυνας ενώ ο εισαγγελέας της έδρας στην πρότασή του ζήτησε να καταδικαστεί λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η άμυνα έχει και όρια.

Ανάμεσα στους μάρτυρες που εξετάστηκαν ήταν και ο πρώην δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος ο οποίος είπε ότι το θύμα ήταν βίαιο, ο ίδιος είχε κάνει προσπάθειες για να το συναντήσει αλλά δεν είχαν φέρει αποτέλεσμα.

Αστυνομικοί επίσης κατέθεσαν ότι ήταν ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε:

«Όταν είδα το παιδί μου κάτω στο πάτωμα με την απειλή μαχαιριού και μου είπε ‘’τελειώνουμε με το γιο σου κι έρχομαι σε σένα’’, δεν είχα να σκεφτώ, πήγα στην αποθήκη πήρα το δίκαννο και έγινε ότι έγινε».

Τέλος, πρόσθεσε ότι μετανιώνει και έχει ζητήσει συγγνώμη από το Θεό.

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Θέμ. Αρκουμάνης σύμφωνα με το lomiareportgr ανέφερε μεταξύ των άλλων στην αγόρευσή του: «Ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας από την ώρα που ξεκίνησε η επίθεση. Δεν είναι αδίστακτος κακοποιός, βρέθηκε σε ηθικό δίλημμα όταν είδε η ζωή του γιου του να κινδυνεύει και έγινε ότι έγινε. Δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει».

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε αθωωθεί και στον πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας το 2013 αλλά η αντεισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-3-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά