Logo

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Παρών στο δικαστήριο ο ηθοποιός - Ένταση μεταξύ των δικηγόρων [βίντεο]



 
 

Με την παρουσία του Πέτρου Φιλιππίδη στο εδώλιο διεξάγεται σήμερα Δευτέρα η διαδικασία στη δίκη του για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμών, με θύματα γυναίκες συναδέλφους του.

Ο ηθοποιός προσήχθη το πρωί στο δικαστήριο που διέκοψε στις 18 Μαρτίου μετά από αίτημα της υπεράσπισης, η οποία επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος.

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο ο συνήγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος ζήτησε  διακοπή της δίκης ώστε ο εντολέας του να παρασταθεί στο δικαστήριο και να δηλώσει την θέση του έναντι όσων του καταλογίζονται στην δικογραφία. Ανέφερε μάλιστα ο συνήγορος, πως πρόθεση του ηθοποιού είναι να υποβάλει ερωτήσεις στις συναδέλφους του που τον καταγγέλλουν.

Παρά το γεγονός ότι η πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη δεν προσκόμισε κάποιο πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του κατηγορούμενο, όπως επισήμαναν από έδρας η πρόεδρος και η εισαγγελέας, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης  ορίζοντας τη σημερινή δικάσιμο ως αυτήν που ο κατηγορούμενος θα βρεθεί ενώπιον των δικαστών για να προβεί στην αρχική του τοποθέτηση έναντι των κατηγοριών.

Αίτημα για καταθέσεις κεκλεισμένων των θυρών 

Με την έναρξη της διαδικασίας οι δυο από τις τρεις γυναίκες που κατήγγειλαν τον κατηγορούμενο δήλωσαν δια των δικηγόρων τους ότι ζητούν να δοθούν οι καταθέσεις τους κεκλεισμένων των θυρών. Σκοπός της υποβολής του συγκεκριμένου αιτήματος, όπως είπαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, είναι η προστασία των δυο γυναικών, οι οποίες, όπως ανέφεραν, ήδη έχουν υποστεί μεγάλο ψυχικό τραυματισμό.

Στο σημείο αυτό επικράτησε έσνταση με αφορμή την τοποθέτηση της εκ των δικηγόρων του κατηγορουμένου, Κικής Μπακιρτζίδου που αντιτάχθηκε στο αίτημα για κατάθεση δυο εκ των τριών θυμάτων κεκλεισμένων των θυρών.

«Εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δεν μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο» είπε η κα. Μπακιρτζίδου προκαλώντας την αντίδραση των θυμάτων και των συνηγόρων τους.

«Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή» απάντησε ο Αλέξανδρος Μίντζιας δικηγόρος των δυο θυμάτων και ακολούθησαν διαξιφισμοί που οδήγησαν το δικαστήριο σε διακοπή.

Από την πλευρά του ο επίσης συνήγορος του ηθοποιού Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε:

«Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχα διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππίδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική».

Οι κατηγορίες 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που θα αναγνωστεί στο δικαστήριο, ο προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Ιούλιο ηθοποιός, φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014.

Οπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα οι δύο πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του κατηγορούμενου, όπου βρέθηκαν οι συνάδελφοι του για επαγγελματικούς λόγους, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει την ηθοποιό μέσα στο αυτοκίνητο του, επίσης μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος  αρνείται ότι διέπραξε τα αδικήματα που του καταλογίζονται, ισχυριζόμενος πως οι καταγγέλλουσες έχουν στόχο την προσωπική τους προβολή δια της συκοφάντησης του ίδιου.

Σημειώνεται, ότι πλην  των τριών γυναικών, στο δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν και άλλοι συνάδελφοι τους μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά