Logo

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέος κύκλος ερευνών για τον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών [βίντεο]



 
 

Μεθαύριο Δευτέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθεί για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Παράλληλα το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ανοίγει ξανά τους φακέλους για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οκογένειας Δασκαλάκη.

Χθες  Παρασκευή οι αστυνομικοί διενήργησαν έρευνες στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, ενώ η 33χρονη κατηγορούμενη και ο  σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης προχώρησαν σε δηλώσεις που έχουν προκαλέσει νέο γύρο συζητήσεων γύρω από την υπόθεση. 

Ειδικότερα, με το ενδιαφέρον στραμμένο στην διαδικασία της απολογίας, καθώς η κατηγορούμενη δεν έχει αποδεχθεί την κατηγορία που της αποδίδεται, οι διωκτικές αρχές αναζητούν νέα στοιχεία για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.  Στα πλαίσια αυτά διεξήχθησαν οι έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Οι αστυνομικοί εστιάζουν στο κινητό τηλέφωνο και στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της μητέρας, με στόχο να απαντηθούν τα ερωτήματα από που και με ποιον τρόπο  η κατηγορούμενη προμηθεύτηκε την ουσία κεταμίνη, η οποία προκάλεσε το θανατο της Τζωρτζίνας. 

Ταυτόχρονα ανοίγουν νέο κύκλο ερευνών για τις συνθήκες θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι  τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας, 3,5 ετών, που έγιναν στο ίδιο εργαστήριο με αυτές της Τζωρτζίνας, βγήκαν καθαρές, ενώ οι ιστολογικές καταλήγουν στο συμπέρασμα εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, εύρημα που είναι συμβατό με θάνατο από ασφυξία

Αντίστοιχα είναι τα ευρήματα και σε ό,τι αφορά το θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας, καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις βγήκαν καθαρές, ενώ από τις ιστολογικές διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν αλλοιώσεις στα εγκεφαλικά κύτταρα, εύρημα που εντοπίζεται σε  περιπτώσεις ασφυξίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο MEGA, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν ελαφρυντικά για το σύνδρομο Μινχάουζεν λέγοντας: «Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ έκανε μία μεθοδευμένη δουλειά, και δεν μπορεί κανείς να αποδώσει ψεγάδι στην διαχείριση της κατάστασης. Η ανάκριση θα φωτίσει την υπόθεση, η μη ομολογία της κατηγορουμένης θα κρατήσει το ενδιαφέρον και θα απασχολήσει πάρα πολύ καιρό, το θεωρώ βέβαιο ότι δεν θα παραδεχτεί τίποτα. Η υπόθεση δεν θα κλείσει άμεσα, ενδεχομένως να φτάσει μέχρι και τον Άρειο Πάγο. Σίγουρα θα έρχονται και άλλα στοιχεία και πιθανώς να συνδυαστούν οι δικογραφίες και των άλλων παιδιών.Το σύνδρομο Μινχάουζεν δεν αποτελεί διέξοδο νομική, δεν είναι ψυχική διαταραχή, ξέρει ακριβώς τι κάνει. Πιστεύω πως δεν θα θεωρηθεί ελαφρυντικό το να έχει αυτό το σύνδρομο κάποιος ».

Συνέντευξη μέσα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου κρατείται, έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, αποκαλύπτοντας ότι ο σύζυγός της θα στηρίξει τις σε βάρος της κατηγορίες, αφήνοντας αιχμές. Την ίδια ώρα αναστάτωση προκάλεσε η  καταγγελία της μητέρας της κατηγορούμενης για ξυλοδαρμό της κατά την κράτησή της στη ΓΑΔΑ. Αμέσως, διατάχθηκε έρευνα από το αρχηγείο της Αστυνομίας, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι καταγγελίες δεν ευσταθούν.

Είχε προηγηθεί δήλωση του Μάνου Δασκαλάκη στον ΑΝΤ1 λέγοντας αρχικά: «Θέλω να σας τονίσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να γίνει τιμητής της αγάπης και της οδύνης μου για τα τρία χαμένα παιδιά μου».

Στη συνέχεια της δήλωσής του ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρει για την Ρούλα Πισπιρίγκου: «Όσον αφορά την κατηγορουμένη και το διάλογο που έγινε μεταξύ μας δεν έχω να κάνω καμία απολύτως δήλωση. Δεν έχω να σας πω κάτι. Αντιλαμβανόμενος την ιδιαίτερα δυσχερή θέση της, θα μιλήσουμε εκεί που πρέπει με τους αρμόδιους. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν απολύτως, δεν έχω να κρύψω κάτι».

Η Αγγελική Νικολούλη  αποκάλυψε ότι, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, την ημέρα της κηδείας της 9χρονης Τζωρτζίνας, την ώρα της ταφής και πριν καλύψουν το παιδί, η μητέρα και κατηγορούμενη για τον θάνατο της μικρής, ζήτησε η κόρη της να ταφεί με το tablet της.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου άφησε το τάμπλετ στα χέρια του παιδιού της και μετά έγινε η ταφή. Θα μου πεις ότι ήταν ένα στοιχείο του παιδιού που έπαιζε, συμφωνώ. Όταν έχει όμως μια τέτοια εξέλιξη, όταν η γυναίκα αυτή κατηγορείται για δολοφονία και ψάχνουμε πιθανότατα και άλλα στοιχεία, ένα τέτοιο στοιχείο που αφορούσε το παιδί και την ίδια γιατί το είχε η Τζωρτζίνα συνέχεια το τάμπλετ… Επιβεβαιώνεται από το γραφείο τελετών και το αναφέρω» συμπλήρωσε η δημοσιογράφος στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Την πληροφορία επιβεβαίωσαν και συγγενείς της μητέρας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-4-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά