Logo

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα "κροκοδείλια δάκρυα" του Μάνου και η έρευνα για το θάνατο της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Δασκαλάκη [βίντεο+φωτο]



 
 

Στο ερευνητικό "μικροσκόπιο" των αρχών τίθεται  και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Δασκαλάκη, Ευγενίας Κούτρα.

Η είδηση για την έρευνα γύρω από τις συνθήκες του θανάτου της Ευγενίας Κούτρα γίνεται γνωστή μία μόλις ημέρα πριν οδηγηθεί στη 18η τακτική ανακρίτρια, προκειμένου να απολογηθεί για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία έστειλε μήνυμα μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ στο σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, που με συνέντευξή του αποστασιοποιήθηκε πλήρως από εκείνη.

Το θρίλερ του θανάτου της σπιτονοικοκυράς

Ο θάνατος της Ευγενίας Κούτρα, που έχει εξελιχθεί σε θρίλερ, θα διερευνηθεί από τις αρχές. Συγκεκριμένα, το Τμήμα Δίωξης Εγκληματών κατά ζωής σε συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση Πάτρας θα ξεκινήσει έρευνα για τα αιτία θανάτου της σπιτονοικοκυράς του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Στα πλαισια της έρευνας θα ληφθούν καταθέσεις από γιατρούς και αστυνομικούς  που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Δικαστικε΄ς και εισαγγελικές πηγές τονίζουν ότι θα διερευνηθεί πρωτίστως η τυχόν οικονομική εκμετάλλευση της μοναχικής αυτής γυναίκας, δηλαδή τι απέγινε η περιουσία της και τι έγιναν τα μετρητά από την εκποίησή της. 

Η περίεργη πώληση διαμερίσματος

Όπως υποστήριξε ο  δημοσιογράφος της εφημερίδας Πελοπόννησος, Γιώργος Αναστασόπουλος μιλώντας στο OPEN, ο Μάνος Δασκαλάκης ως πληρεξούσιος, είχε πουλήσει ένα διαμέρισμα της σπιτονοικοκυράς, με την αξία του να υπολογίζεται στα 250.000 ευρώ. Πρόκειται για διαμέρισμα που δεν βρίσκεται στο ακίνητο της οδού Μπιζανίου, όπου διέμενε το ζευγάρι.

Ο κ. Αναστασόπουλος είπε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είχε τεράστια εμπιστοσύνη στον Μάνο Δασκαλάκη και γι’ αυτόν τον λόγο τον είχε ορίσει ως πληρεξούσιο για να διαχειρίζεται τα οικονομικά της. Αντίθετα, κρατούσε αποστάσεις από την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία από την πλευρά της είχε απέναντί της εχθρική συμπεριφορά.

Πρόσθεσε ότι  η σχέση του ζευγαριού ήταν διαταραγμένη καθώς η 33χρονη κατηγορούμενη διαπίστωνε ότι η σπιτονοικοκυρά διοχέτευε όλα τα χρήματά της μέσω του Μάνου Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι προς διερεύνηση αν τα χρήματα αυτά πήγαιναν όλα για τις υποχρεώσεις της σπιτονοικοκυράς ή είχε όφελος και ο Μάνος Δασκαλάκης. Ο Γιώργος Αναστασόπουλος ανέφερε επίσης ότι η σπιτονοικοκυρά είχε υποσχεθεί στον πατέρα ότι θα του “έγραφε” τα δύο διαμερίσματα του κτιρίου στην οδό Μπιζανίου.

Η ιστοσελίδα pelop.gr,  αναφέρει σε ρεπορτάζ της ότι ο Μάνος Δασκαλάκης γνώρισε την σπιτονοικοκυρά, όταν εργαζόταν ως διανομέας και της πήγαινε φαγητό. Προφανώς, η γυναίκα μετά την γνωριμία ήθελε να βοηθήσει το ζευγάρι και παραχώρησε το σπίτι στο ισόγειο, χωρίς χρήματα. Κάποια στιγμή, ο Μάνος έκανε πρόβες με την κιθάρα του στον 1ο όροφο (και αυτόν τον είχε παραχωρήσει) και η γυναίκα έμενε στο δεύτερο. Φαίνεται, όμως, ότι η σπιτονοικοκυρά άρχισε να ενοχλείται ξαφνικά και ζήτησε ενοίκιο 200 ευρώ. Και τότε άρχισαν οι προστριβές. Ωστόσο, ο Μάνος εξακολουθούσε να διαχειρίζεται τα οικονομικά της, αφού ήταν κατάκοιτη.

Ο πρόχειρος τάφος

Η γυναίκα πέθανε το 2020, όμως παραμένει άγνωστο αν ετάφη τελικά ή αν αποτεφρώθηκε, όπως η ίδια επιθυμούσε. Στο Α’ νεκροταφείο, πάντως, υπάρχει ένας πρόχειρος τάφος με το όνομά της. Ωστόσο, στο κάτω μέρος υπάρχει η φωτογραφία ενός άγνωστου άνδρα. Σημειώνεται ότι υπάρχει ένα χαρτί – πιστοποιητικό θανάτου της, το οποίο έχει υπογραφεί από γιατρό. Το Ανθρωποκτονιών διερευνά αν το έγγραφο είναι πλαστό. Στον τραπεζικό λογαριασμό της γυναίκας υπάρχουν 300.000 ευρώ, αφού ο σύζυγός της, που πέθανε πριν από 4 χρόνια, ήταν δικηγόρος Αθηνών και η ίδια καθηγήτρια.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου Πατρέων, Ανδρέα Αντωνόπουλο. «Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάτι άλλο. Από την στιγμή που ο τάφος έχει σταυρό και όνομα, έχει γίνει ταφή και όχι αποτέφρωση», δήλωσε.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παρίστανε την ανιψιά της σπιτονοικοκυράς της και πουλούσε τα πράγματά της

Εν τω μεταξύ, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις κινήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου.  Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της 69χρονης, η Ρούλα Πισπιρίγκου παρίστανε την ανιψιά της σπιτονοικοκυράς, με στόχο να πουλήσει όλα τα πράγματα που είχε στο σπίτι.

Δείτε τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει η μάνα των τριών νεκρών κοριτσιών με μία γυναίκα που ενδιαφερόταν να αγοράσει κάποιες πολυθρόνες που θεωρούνταν αντίκες, Επίσης είχαν κάνει συζήτηση για κάποια χαλιά και φλοκάτες.

Η συνέντευξη του Μάνου Δασκαλάκη και η απάντηση της Ρούλας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, λίγες ώρες πριν βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας μίλησε στον  ΑΝΤ1 μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και για μία ακόμη φορά δήλωσε ότι θα κάνει το παν για να αποδείξει την αλήθεια, ενώ έστρεψε τα “πυρά” της εναντίον του Μάνου Δασκαλάκη, κάνοντας λόγο για “κροκοδείλια δάκρυα”.

Συγκεκριμένα, είπε:  “θα κάνω τα πάντα για να δουν τι μάνα είχαν τα παιδιά και θα φέρω ό, τι τεχνική υπάρχει για να αποδείξω την αλήθεια και όχι σαν μερικούς μερικούς που κάνουν (σ.σ. χύνουν) τα κροκοδείλια δάκρυα για να φανούν Άγιοι”.

Ο Μάνος Δασκαλάκης μίλησε για πρώτη φορά μετά τη σύλληψη της συζύγου του παραχωρώντας συνέντευξη στον  Πέτρο Κουσουλό και το ereportaz.

Με τη συνέντευξη αυτή  διαχωρίζει την στάση του, αναφέροντας πως αυτό που θέλει να μάθει, είναι “από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε;” και τι έγινε με τα άλλα δύο παιδιά του, την Μαλένα και την Ίριδα.

Ειδικότερα, είπε: “Δεν έχω να κρύψω κάτι. Δεν είμαι εξαφανισμένος από πουθενά. Έχω πάθει το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Δεν περίμενα ότι θα φτάσω στα 30 μου και θα μάθω κάτι τέτοιο. Θέλω να ακουστεί μόνο η αλήθεια, δεν έχω κανέναν άλλο λόγο. Ποτέ δεν έκρυψα την αλήθεια και ποτέ δεν έχω να κρύψω κάτι. Έλεγα σε κάθε θάνατο ότι μετανιώνω που δουλεύω τόσες ώρες για να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου και δεν έχω ζήσει κάποιες στιγμές μαζί τους. Αν μετάνιωνα μια φορά τότε, μετανιώνω 50 τώρα”, είπε ο Μάνος Δασκαλάκης και η φωνή του σπάει για πρώτη φορά.

“Πάντα δούλευα όμως για να τους κάνω το καλύτερο. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα φτάσει αυτή η στιγμή”, πρόσθεσε, ενώ ερωητθείς σχετικά με το πως θα  κινηθεί από εδώ και πέρα, υπογράμμισε ότι “είναι ξεκάθαρη η θέση μου”.

Σχετικά με τα όσα ακούγονται ότι ενδεχομένως η Ρούλα Πισπιρίγκου “τον εκβιάζει”, απάντησε: “Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη. Από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δυο μου παιδιά”.

Η αλήθεια θα φανεί από τα μαλλιά της Τζωρτζίνας 

Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, επισήμανε την αναγκαιόητα  ανοίγματος του τάφου της Τζωρτζίνας, προκειμένου να αντληθούν περαιτέρω στοιχεία από το τάμπλετ με το οποίο έχει ταφεί το 9χρονο κορίτσι.

Μιλώντας, συγκεκριμένα,  στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ,  εξήγησε ότι το τάμπλετ μπορεί να περιέχει πολύτιμα στοιχεία για τις αρχές, ενώ παράλληλα τόνισε πως η εκταφή θα πρέπει να γίνει για έναν ακόμα λόγο, για να αναλυθούν οι τρίχες των μαλλιών του μικρού κοριτσιού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-4-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά