Logo

Στην ανακρίτρια για απολογία η Ρούλα Πισπιρίγκου [βίντεο+φωτο]



 
 

Με ισχυρή αστυνομική δύναμη οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρα στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων η Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της 18ης Τακτικής ανακρίτριας, μετά από το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος της την περασμένη Τετάρτη.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για τη δολοφονία με κεταμίνη της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, ενώ διεξάγεται έρευνα και για τις αιτίες θανάτου των άλλων δύο παιδιών της Μαλένας και Ίριδας. Οι ιατρικοί φάκελοι βρίσκονται στα χέριο δύο εισαγγελικών λειτουργών που τους χειρίζονται υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η 33χρονη μητέρα αρνείται τις κατηγορίες που τις αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία ευθύνη για το θάνατο της Τζωρτζίνας η οποία εξέπνευσε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο απολογιτικό της υπόμνημα η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστηρίζει ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώνεται στις 14:30 το μεσημέρι, αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10. Συνεπώς, εφόσον το παιδί θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γιατροί για τη δράση της κεταμίνης σε τέτοια ποσότητα, η ίδια δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό, αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά. Σχετικά με την ανυπαρξία κεταμίνης στο νοσοκομείο Παίδων, φέρεται να αντιτείνει πως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική και την παιδοχειρουργική.

Κατά την μεταφορά της στο χώρο των Δικαστηρίων αποδοκιμάστηκε από πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της ανακρίτριας.

Οι ιατροδικαστικές εξετάσεις της Ίριδας και της Μαλένας

Υπενθυμίζεται ότι στο θάνατο της 6 μηνών Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα, και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως( τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» αλλά και το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά τον θάνατό του.

Όσον αφορά το θάνατο της  Μαλένας 3,5 ετών, προβληματισμό έχουν προκαλέσει, οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-4-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά