Η Ρούλα Πισπιρίγκου kρίθηκε προφυλακιστέα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και αρμόδιου εισαγγελέα, μετά την απολογία της για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με θύμα την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα..
Κατά την απολογία της φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία.
Κατά την κρίση ανακρίτριας και εισαγγελέα η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι επικίνδυνη να διαπράξει νέα αδικήματα και για το λόγο αυτό πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού σε ειδικα διαμορφωμένο χώρο, υπό καθεστώς υψίστης ασφαλείας και μακριά από άλλες κρατούμενες, για την δική της ασφάλεια.
Η 33χρονη κατηγορούμενη στην προσπάθειά της να αιτιολογήσει την ψυχραμία που επέδειξε κατά την εκδήλωση του τελευταίου επεισοδίου και του θανάτου της Τζωρτζίνας επικαλέστηκε τους προηγούμενους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους δικηγόρους της, πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ανάκρισης έβαλε τα κλάματα λέγοντας μάλιστα στην αρχή της διαδικασίας πως «Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή».
Αναφορικά με τη φράση της προς τους γιατρούς «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμη!» φέρεται να είπε ότι επρόκειτο για ένα «καμπανάκι» προκειμένου να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο παιδί.
Για τις ερωτήσεις που έκανε σχετικά με την ύπαρξη καμερών στο νοσοκομείο ανέφερε ότι είχε σημειωθεί μια κλοπή και ερώτηση της ήταν στο πλαίσιο κοινωνικής συζήτησης.
Σε ερώτηση σχετική με τη σχέση της με το σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη,απάντησε χωρίς να αφήσει αιχμές εναντίον του, ενώ σχετικα΄με το γιατί ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο είπε ότι το παιδί θα έμπαινε έτσι κι αλλιώς σε μονόκλινο εξαιτίας της τετραπληγίας του.
Συγκεκριμένα, φέρεται να μίλησε και για τη διαδρομή της σχέσης της με τον σύζυγό της, από την αρχή μέχρι την ημέρα του θανάτου της κόρης τους, χωρίς να αφήσει καμία αιχμή γι’ αυτόν.
Ερωτήθηκε, επίσης, και για τα άλλα δυο παιδιά που έφυγαν από τη ζωή, την Μαλένα και την Ίριδα και φέρεται να επικαλέστηκε τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που έδειξαν παθολογικά αίτια.
Ειδικά για την περίπτωση της Μαλένας, η 33χρονη φέρεται να ανέφερε πως είχε υποβάλει μήνυση για τον θάνατό της. Χαρακτηριστικά επί αυτού του θέματος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 33χρονη είπε στην απολογία της: “Αν ήμουν ένοχη θα επεδίωκα έρευνα από την Δικαιοσύνη;”.
Η 33χρονη κατηγορούμενη οδηγήθηκε τη Δευτέρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, ενώ πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στα δικαστήρια την αποδοκίμασε άγρια.
Στο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώνεται στις 14.30 το μεσημέρι αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα η κατηγορούμενη υποστηρίζει, εφόσον το παιδί θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, βάσει όσων αναφέρουν οι γιατροί για τη δράση της κεταμίνης σε τέτοια ποσότητα, η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.
Ταυτόχρονα, φέρεται να αμφισβητεί και τη μη ύπαρξη κεταμίνης στο νοσοκομείο Παίδων, υποστηρίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική και την παιδοχειρουργική.
Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Μανώλης Παπασάββας με δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι καμία σχέση δεν έχουν οι γιατροί του νοσοκομείου με τη χορήγηση κεταμίνης στη μικρή Τζωρτζίνα επισημαίνοντας ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα το συγκεκριμένο σκεύασμα σε οποιαδήποτε μορφή.
Εξωστρέφεια
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, μπήκε στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών μετά την ασυνήθιστη εξωστρέφεια που επέδειξε μετά τον θάνατο της 9χρονηςη Τζωρτζίνας ενώ είχε προηγηθεί και ο θάνατος των μικρότερων παιδιών της: το 2019 της Μαλένας και το 2021 της Ίριδας.
Οι ειδικοί, μάλιστα, έκαναν λόγο για ιδιαίτερη “αποστασιοποίηση της” από αυτό που της συνέβη, ενώ θεωρήθηκε εξαιρετικά σπάνια, για μητέρα που έχασε το παιδί της, η χρήση λέξεων που δεν είναι σύνηθες να χρησιμοποιούν άνθρωποι που έχουν υποστεί τόσο κατακλυσμιαία, ανυπέρβλητα γεγονότα , όπως η απώλεια παιδιού για τους γονείς.
Απολογητικό υπόμνημα: «Εξωπραγματική» και «επονείδιστη» κατηγορία
«Σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να «χάσω» την παραμικρή ευκαιρία για να διακηρύξω την αθωότητά μου για την κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστή, εξωπραγματική και επονείδιστη κατηγορία που μου προσάπτετε. Για το λόγο αυτό θα εμφανιστώ αυτοπροσώπως όποτε κληθώ ωσότου τελικά δικαιωθώ και απαλλαγώ από την κατάφωρη αδικία που με βαραίνει, ενώ ρήτα δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».
Με τη φράση αυτή καταλήγει το απολογητικό υπόμνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία, όπως προκύπτει από το κείμενο, δηλώνει ευθέως την πρόθεσή της να στραφεί νομικά εναντίον του νοσηλευτικού προσωπικού που συνέβαλε στη σύλληψή της.
Η κατηγορούμενη, συγκεκριμένα, στο απολογητικό της υπόμνημα κάνει λόγο για «εξωπραγματική» και «επονείδιστη» κατηγορία σε βάρος της επισημαίνοντας ότι ως μητέρα της Τζωρτζίνας, είναι λογικό ότι εκείνη όφειλε να είναι η σύνοδος του παιδιού στο νοσοκομείο.
Επιπλέον απαντώντας στο επιχείρημα της κατηγορούσας αρχής περί κρίσεων της Τζωρτζίνας μόνο κατά τη νοσηλεία της εκτός ΜΕΘ υποστηρίζει ότι αιτία για αυτό ήταν πως «ο χρόνος νοσηλείας στις ΜΕΘ κάθε νοσοκομείου ήταν συγκριτικά ελάχιστος σε σχέση με το χρόνο νοσηλείας στο θάλαμο της κάθε παιδιατρικής κλινικής».
Αναφορικά με την κεταμίνη υποστηρίζει στο υπόμνημά της ότι «η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε 2 χρήσεις μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική. Άρα είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».
Στο υπόμνημα, παράλληλα, αντιπαραβάλλει τις καταθέσεις γιατρών με τα καρδιογραφήματα που όπως υποστηρίζει, της έστελναν με sms. Λέει χαρακτηριστικά πως σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών ο χρόνος επίδρασης φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη είναι από 1 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης.
Μάλιστα αναφέρει ότι «Πάντα με βάση τις ίδιες καταθέσεις από εμένα ζητήθηκε να εξέλθω του δωματίου στο οποίο γινόταν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μου, άμεσα με την έλευση των γιατρών τις ΜΕΘ, που αναφέρεται σε χρόνο 3 λεπτών από την ενημέρωση που έκανα στη νοσηλεύτρια. Οι ανωτέρω γιατροί τοποθετούν χρονικά το θάνατο του παιδιού μου στις 14.30, οπότε προσδιορίζουν τα κρίσιμα 20 λεπτά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14.10 – 14.30, δηλαδή σε χρόνο που δίπλα στο παιδί μου βρισκόμουν εγώ»
Συνεχίζοντας υποστηρίζει ότι από τα καρδιογραφήματα που της εστάλησαν μέσω sms από τον παιδοκαρδιολόγο, στις 15.10 καταγράφεται μηχανικά το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή γιατί φαίνεται ότι λειτουργούσε ο απινιδωτής με την βηματοδοτική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού. «Άρα το κρίσιμο εικοσάλεπτο, εντός του οποίου φέρεται, να χρειάζεται αυτή ουσία για να προκαλέσει το θάνατο, τότε η χορήγηση της έχει γίνει περίπου στις 14.50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρηση μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές. Υπό από τα καρδιογραφήματα που της εστάλησαν μέσω sms από τον παιδοκαρδιολόγο, στις 15.10 καταγράφεται μηχανικά το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή γιατί φαίνεται ότι λειτουργούσε ο απινιδωτής με την βηματοδοτική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού. «Άρα το κρίσιμο εικοσάλεπτο, εντός του οποίου φέρεται, να χρειάζεται αυτή ουσία για να προκαλέσει το θάνατο, τότε η χορήγηση της έχει γίνει περίπου στις 14.50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρηση μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές»»
Μ
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-4-2022 από directNEWS.gr