Logo

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ανακρίτρια ζητεί την άρση του ηλεκτρονικού και τηλεφωνικού απορρήτου της



 
 

Η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, που χειρίζεται την υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας ζητεί την άρση του ηλεκτρονικού και τηλεφωνικού απορρήτου της φερόμενης ως δράστιδας και μητέρας του θύματος, Ρούλας Πισπιρίγκου.  

Η δικαστική λειτουργός ζητά την άρση των απορρήτων προκειμένου να απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα για την ανάκριση όπως, μεταξύ άλλων, ο τρόπος με τον οποίο η κατηγορούμενη φέρεται να προμηθεύθηκε την ουσία κεταμίνη, την οποία φέρεται να χορήγησε στην κόρη της με αποτέλεσμα το θάνατό της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι της Πισπιρίγκου, στην Πάτρα,  εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα και η ανακρίτρια ζητεί την άρση με στόχο την ανάκτηση των δεδομένων τους, καθώς ακόμη κι αν δεν λειτουργούν πλέον, μπορούν να δώσουν στοιχεία σχετικά με τα  μηνύματα και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της 33χρονης.
Στο «μικροσκόπιο» μπαίνει επίσης και η ηλεκτρονική αλληλογραφία της κατηγορούμενης ούτως ώστε να διερευνηθεί εάν έψαχνε, μέσω διαδικτύου, τη θανατηφόρα ουσία.

Επί του αιτήματος της ανακρίτριας θα αποφανθεί με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας, μετά από πρόταση του εισαγγελέα,  Γιώργου Πολυκράτη,ο οποίος γνωμοδότησε υπέρ της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου. 

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της ανάκρισης, αναμένεται να κληθούν άμεσα για να καταθέσουν ως μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο της Πάτρας, το Ωνάσειο αλλά και το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» , τα τρία δηλαδή νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύτηκε η μικρή Τζωρτζίνα.

Επίσης, αναμένεται να εξεταστούν από την ανακρίτρια και πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος της κατηγορούμενης, όπως και ο εν διαστάσει πλέον σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-4-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά