Logo

Μουσικός διώκεται για σεξουαλική κακοποίηση πέντε ανηλίκων κοριτσιών



 
 

Κακουργηματική δίωξη σε μουσικό για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος πέντε ανήλικων, ασκήθηκε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, μετά από διερεύνηση των καταγγελιών πέντε γυναικών που έπεσαν θύματα των αρρωστημένων του ορέξεων.

Ο μουσικός Γιώργος Γιαννόπουλος που είχε γίνει γνωστός λόγω της συμμετοχής τους ως ντράμερ στο δημοφιλές ροκ συγκρότημα Πυξ Λαξ, κατηγορείται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά παιδιά στο σπίτι του και σε δύο κάμπινγκ στην Ηλεία.

Οι κακουργηματικές διώξεις ασκήθηκαν μετά από εγκλήσεις που υποβλήθηκαν από πέντε γυναίκες οι οποίες είχαν πέσει θύματα του όταν ήταν ανήλικες.

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για κατάχρηση ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Η δίωξη αφορά σεξουαλική παρενόχληση των πέντε ανήλικων κοριτσιών κατά το διάστημα από το 2007 – 2013.

Αντίθετα, αρχειοθετήθηκαν οι καταγγελίες σε βάρος του μουσικού από ακόμα τρεις γυναίκες, λόγω παραγραφής των καταγγελλόμενων αδικημάτων, τα οποία είχαν ως χρόνο τέλεσης τον Αύγουστο του 2003 και τον Αύγουστο του 2005.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή ο οποίος θα καλέσει το κατηγορούμενο σε απολογία για τα σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος των πέντε ανηλίκων κοριτσιών.

Ο ντράμερ φέρεται να τέλεσε τα αδικήματα στο σπίτι του και σε δυο κάμπινγκ του νομού Ηλείας όπου πήγαινε διακοπές τα καλοκαίρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εκδιωχθεί από το ένα κάμπινγκ, όταν οι ιδιοκτήτες του ενημερώθηκαν για τις σε βάρος του καταγγελίες.

Πλησίαζε παιδιά παραθεριστών σε κάμπινγκ δήθεν για να παίξουν

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση μίας από τις γυναίκες που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον ντράμερ όταν ήταν ανήλικη.

«Μια μέρα στα μέσα περίπου των διακοπών εγώ ο Γ.Γ και κάτι άλλα κοριτσάκια παίζαμε μέσα στη θάλασσα. Κατά τη διάρκεια αυτή ο μηνυόμενος με πλησίασε και κάνοντας ένα αστείο «για το κατούρημα στη θάλασσα», βρήκε αφορμή και μου έπιασε το αιδοίο. Εκείνη τη στιγμή ταράχτηκα, ένιωσα αμήχανα χωρίς να καταλάβω το λόγο καθώς δεν μπορούσα να αντιληφθώ γιατί κάποιος να σε πιάσει σε εκείνο το σημείο. Ύστερα από το συμβάν βρήκα αφορμή να βγω από τη θάλασσα και έκτοτε άρχισα να τον αποφεύγω. Την επόμενη χρονιά, το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα (…) βρισκόταν και πάλι εκεί, στο ίδιο σημείο. Τον έβλεπα να συνεχίζει να πλησιάζει τα παιδιά των παραθεριστών και δήθεν «να παίζει» μαζί τους», περιγράφει η καταγγέλουσα στην κατάθεση της.

Την ερχόμενη Δευτέρα ο μουσικός δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ενός κοριτσιού μόλις έξι ετών από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 12 έτη κάθειρξη με αναστολή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-4-2022 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Δικαστικά