Logo

Μάνος Δασκαλάκης: Αν σκεφτόμουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, θα είχα σκοτώσει τη Ρούλα - Όλη η κατάθεσή του στην ανακρίτρια [βίντεο+φωτο]



 
 

«Αν σκεφτόμουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, θα την είχα σκοτώσει, δε θα φτάναμε μέχρι εδώ, ούτε μέχρι τη σύλληψη. Μιλάμε για τα παιδιά μου, ποιος πατέρας θα άφηνε τα παιδιά του έτσι; Εάν αποδειχθεί και για τα άλλα δύο παιδιά, για εμένα δεν υπάρχει τιμωρία. Θέλω να μπω μισή ώρα μέσα στο κελί της. Θα τη σκοτώσω και ας μπω εγώ φυλακή μετά.»

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μάνος Δασκαλάκης για τη σύζυγό του Ρούλα Πισσπιρίγκου, η οποία είναι προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού για τη δολοφονία της κόρης τους Τζωρτζίνας, μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ»..

Την ίδια ώρα στο φως της δημοσιότητας ήρθε όλο το περιεχόμενο της κατάθεσης του συζύγου της Ρούλας Πισπιρίγκου στην 18η τακτική ανακρίτρια, Χριστίνα Σαλάππα,  που χειρίζεται την υπόθεση της δολοφονίας της κόρης του ζευγαριού, Τζωρτζίνας. 

Στο "μικροσκόπιο" των αρχών και το τάμπλετ της Τζωρτζίνας

Στο μεταξύ, λίγο πριν τις 07:00 το πρωί του Σαββάτου και κατόπιν εντολής της 18ης τακτικής ανακρίτριας,  οι άρχες προχώρησαν στο άνοιγμα του τάφου της άτυχης Τζωρτζίνας, στο κοιμητήριο των Συχαινών, η οποία ετάφη μαζί με το αγαπημένο της τάμπλετ.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, κλιμάκια των αρχών που ασχολούνται με την υπόθεση βρέθηκαν στο κοιμητήριο που ετάφη η άτυχη 9χρονη και ανέσυραν από τον τάφο της το τάμπλετ.

Παρόντες στη διαδικασία ήταν εισαγγελικός λειτουργός, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα αλλά και συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας.

Αστυνομικοί παρέλαβαν τον υπολογιστή - ταμπλέτα, ο οποίος πρόκειται να μεταφερθεί άμεσα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν σε αυτό στοιχεία που μπορούν να αντληθούν και να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας για τον θάνατο του παιδιού.

Πριν την εκταφή έγινε τρισάγιο στη μνήμη των τριών άτυχων κοριτσιών.

Πάτρα: Ανασύρθηκε το τάμπλετ από τον τάφο της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Ανασύρθηκε το τάμπλετ από τον τάφο της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Ανασύρθηκε το τάμπλετ από τον τάφο της Τζωρτζίνας

Η συνέντευξη του Μάνου Δασκαλάκη και οι νέες μαρτυρίες 

Το anikolouli.gr, σε ρεπορτάζ για τη συνέντευξη του Μάνου Δασκαλάκη, τις νέες μαρτυρίες και τις εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, αναφέρει τα εξής: 

Καθηλωτικό ήταν το «Φως στο Τούνελ» για ένα ακόμα βράδυ Παρασκευής. Ο Μάνος Δασκαλάκης, ο πατέρας των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών από την Πάτρα, σε μία εκ βαθέων συνέντευξη στην Αγγελική Νικολούλη, έδωσε απαντήσεις για όλα.

Ο ίδιος βρίσκεται πλέον απέναντι από την εν διαστάσει σύζυγό του και υποστηρίζει τις κατηγορίες εναντίον της. Η Ρούλα προφυλακίστηκε για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης τους, Τζωρτζίνας με υπερβολική δόση κεταμίνης.

Μίλησε για τη γνωριμία τους, το γάμο, τα παιδιά, τους θανάτους, το χωρισμό, την κεταμίνη και το μπλέξιμο με το χώρο εργασίας του. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια της συζύγου του να τον κάνει να επιστρέψει στην Πάτρα, δίνοντάς του ένα γερό «μάθημα» με μπράβο που προσέλαβε.

Πώς αντέδρασε όταν είδε τη ζωγραφιά της Τζωρτζίνας με τα τρία αγγελάκια…

Μίλησε και για τη σχέση του με τη σπιτονοικοκυρά, το πληρεξούσιο που του είχε κάνει και τα όσα λέγονται για τον περίεργο θάνατό της.

Στην εκπομπή ακούστηκαν και νέες σοβαρές μαρτυρίες για τη σπιτονοικοκυρά, αλλά και για τη Ρούλα. Η φίλη της και νοσηλεύτρια που έγραψε σε μία γάζα το μήνυμα – «φωτιά» και το άφησε έξω από το σπίτι της, αναφέρθηκε στο «Τούνελ» για την κίνησή της αυτή που προκάλεσε πολλά ερωτήματα. Ήταν εκείνη που έσωσε τη Ρούλα πριν από χρόνια από βέβαιο θάνατο, μετά από μία αποτυχημένη απόπειρα να βάλει τέλος στη ζωή της.

«Μιλάει» και η Μαλένα από τον τάφο της…

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής ερευνά ήδη με εντολή εισαγγελέα τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας 3,5 χρόνων και της Ίριδας 6 μηνών. Πληροφορίες του «Τούνελ» αναφέρουν πως η Μαλένα έχει ήδη «μιλήσει» στους ιατροδικαστές, «δείχνοντάς» τους τον ασφυκτικό της θάνατο.

Οι εξελίξεις στο βίντεο που ακολουθεί…

Το προφητικό όνειρο…

Το προφητικό όνειρο του πατέρα λίγο πριν τη σύλληψη της Ρούλας, προκαλεί ανατριχίλα.

«Την Τζωρτζίνα την είδα δύο ημέρες πριν τη σύλληψη της Ρούλας στον ύπνο μου. Ήταν ζωντανή αυτή και η Ρούλα νεκρή, κάτι μου είπε αλλά δεν το θυμάμαι. Η Τζωρτζίνα έδειξε τη δικαίωση και για τα αδελφάκια της. Την ευχαριστώ γι’ αυτό και επειδή βοήθησε να φανεί η αλήθεια για όλα. Έχω πει πως θα προτιμούσα να έφευγα εγώ και να γύρναγαν πίσω τα παιδιά μου.»

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου εάν είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όλο αυτό το διάστημα, απάντησε:

«Αν σκεφτόμουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, θα την είχα σκοτώσει, δε θα φτάναμε μέχρι εδώ, ούτε μέχρι τη σύλληψη. Μιλάμε για τα παιδιά μου, ποιος πατέρας θα άφηνε τα παιδιά του έτσι; Εάν αποδειχθεί και για τα άλλα δύο παιδιά, για εμένα δεν υπάρχει τιμωρία. Θέλω να μπω μισή ώρα μέσα στο κελί της. Θα τη σκοτώσω και ας μπω εγώ φυλακή μετά.»

 

Μάνος: Γ…ώ τον έρωτα! Για ποιον έρωτα μιλάμε;

Ο πατέρας των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών με ψυχραιμία αναφέρεται στην εν διαστάσει πλέον σύζυγό του, αλλά και στις κατηγορίες εις βάρος της για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης τους.

«Μετά από εννέα χρόνια γάμου, δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσει αυτή η στιγμή, να μπω σ’ ένα δικαστήριο και να υποστηρίξω ότι μάνα σκότωσε τα παιδιά της, πόσο μάλλον τα δικά μου. Όσο επιπόλαιο κι αν ακούγεται, παντρευτήκαμε σε μικρή ηλικία και η πρώτη εγκυμοσύνη ήταν επιλογή και των δυο μας. Ποτέ δε μετάνιωσα γι’ αυτή μου την πράξη. Οι δικοί μου με παρότρυναν να το ξανασκεφτώ, αλλά ήταν δίπλα μου και στήριξαν την επιλογή μου.»

«Δεν υπήρχε κανένας να μου πει κάτι αρνητικό για τη Ρούλα που να με βάλει σε σκέψεις. Το μόνο που μου είχε και η ίδια παραδεχτεί, ήταν μία απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει επειδή ήταν πιεσμένη με το θάνατο της γιαγιάς της και εξαιτίας του τότε χωρισμού της και βρισκόταν σε κατάθλιψη. Τα προβλήματα άρχισαν να γίνονται ορατά πριν το χαμό της Ίριδας και μετά που χωρίσαμε.»

«Οι γονείς μου πενθούν, γι’ αυτό δεν βγαίνουν να μιλήσουν. Το μόνο που εύχομαι ακόμα και τώρα είναι να ξυπνήσω και να είναι όλα αυτά ένα ψέμα. Να έχουν γυρίσει πίσω τα παιδιά μου και να μην έχει πάθει κανένα τίποτα, δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συμβαίνει. Αν έχει γίνει έτσι, μιλάμε για τον πιο χειριστικό άνθρωπο που υπάρχει, για ποιον έρωτα μιλάμε; Τα παιδιά μου μπορούν να γυρίσουν πίσω;», κατέληξε.

Τι μου είπε η Ρούλα για την κεταμίνη…

Ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε στη δημοσιογράφο για την κεταμίνη και τη σχέση του με τη φαρμακαποθήκη που εργάζεται ο πατέρας του.

«Τη στιγμή που μάθαμε για την κεταμίνη, με κάλεσε η Ρούλα και μου είπε “άλλο πάλι αυτό που έβγαλαν”. “Μην ακούς” της λέω, “όπως βγάλαν το τοξικό, έτσι έβγαλαν κι αυτό”. Όταν άκουσα για τη σύλληψη, έχασα και την επαφή μαζί της. Με πήρε τηλέφωνο μέσα από τη ΓΑΔΑ, μιλήσαμε δύο φορές, με παρότρυνε να μιλήσουμε με γιατρούς και φαρμακοποιούς για να δούμε τι έχει συμβεί. Άκουσα στην πορεία ότι έλεγε τα δικά της και τότε ήταν που διακόπηκε η επικοινωνία μεταξύ μας. Δεν έχω καμία σχέση με την προμήθεια της κεταμίνης, είναι κάτι που ερευνάται και θα αποδειχθεί.»

Αναφέρθηκε στα όσα λέγονται για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας, το σημείωμα της κόρης του, αλλά και τη ζωγραφιά με τα τρία αγγελάκια.

«Ανατρίχιασα όταν είδα τη ζωγραφιά της με τα τρία αγγελάκια. Ρώτησα την Τζωρτζίνα ποιο ήταν το τρίτο αγγελάκι, αλλά δεν απάντησε. Είχε αλλάξει πολλά χέρια μετά το θάνατο της Ίριδας, αλλά δεν μίλησε για την μπέμπα σε κανέναν μας. Ήμουν μέσα σ’ ένα λεωφορείο όταν πήρε να μου πει για το θάνατο της Τζωρτζίνας και δεν ήξερα τι να κάνω.»

Μάνος: Βρήκε μπράβο για να με χτυπήσει…

Ο Μάνος Δασκαλάκης θέλησε να δώσει απαντήσεις για τα όσα του καταλογίζει η Ρούλα, αλλά και για τις υπόνοιες που άφηνε να εννοηθούν μιλώντας τότε στην Αγγελική Νικολούλη.

«Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να λέει ότι θέλει. Δεν έχω να φοβάμαι τίποτα απολύτως. Μου έλεγε ότι θα με καταστρέψει, αλλά το μυαλό μου δεν πήγαινε στο κακό, θεωρούσα ότι εννοούσε οικονομικά. Αυτή την έκρηξη την είχε μετά την Ίριδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας των παιδιών.

Ο ίδιος αρνήθηκε τα περί παράλληλης σχέσης, ενώ αποκάλυψε πως εκείνος τώρα έμαθε ότι η γυναίκα του είχε πληρώσει κάποιον για να τον βλάψει.

«Είχε προσλάβει κάποιον για να με χτυπήσει, να μην μπορώ να είμαι στην Αθήνα και να επιστρέψω στην Πάτρα. Ήμασταν μια χαρά πριν το χαμό της Μαλένας, δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να την ώθησε να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν ήμουν μπροστά όταν έφυγε η Μαλένα. Χτύπησε το τηλέφωνο και μου λέει “το παιδί”. Έφτασα όσο πιο γρήγορα γινόταν στο νοσοκομείο και είδα τους γιατρούς να της κάνουν ΚΑΡΠΑ. Όλο το νοσηλευτικό προσωπικό έκανε ότι μπορούσε, αλλά δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν. Είναι μία σκηνή και αυτή και της Ίριδας που δε θα μπορέσει ποτέ να βγει από το μυαλό μου. Την μήνυση την κάναμε τότε γιατί πήραμε μία απόφαση που μιλούσε για ηπατική ανεπάρκεια και μας είπαν οι γιατροί ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι τέτοιο. Εάν μου είχαν βγάλει σαν πόρισμα το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας προς το παιδί, θα είχα προφυλάξει την Τζωρτζίνα, δε θα είχε γεννηθεί η Ίριδα και θα είχαν τελειώσει όλα από εκεί.»

«Η Ίρις γεννήθηκε για την Τζωρτζίνα…»

Ο πατέρας αναφέρθηκε και στην Ίριδα, το μωρό της οικογένειας που πέθανε δεύτερο στη σειρά. Το παιδί αυτό «γεννήθηκε για την Τζωρτζίνα», όπως ο ίδιος λέει.

«Δύο χρόνια μετά το χαμό της Μαλένας γεννήθηκε η Ίριδα. Ζητούσε κάθε μέρα η Τζωρτζίνα ένα αδελφάκι. Από τη Μαλένα και μετά, όσο μπορούσαμε, κοιτάγαμε να ήμασταν όσο πιο καλά γίνεται για το παιδί που έμεινε πίσω. Εγώ δεν ήθελα άλλο παιδί. Ήμουν αρνητικός. Τελικά αποφασίζουμε να κάνουμε την Ίριδα για το καλό της κόρης μας.»

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το τι δεν πήγε καλά εκείνους τους έξι μήνες ζωής της Ίριδας, δε θέλησε να δώσει εξηγήσεις, ανέφερε μόνο πως έγινε κάτι που τον στενοχώρησε και αποφάσισε να χωρίσουν.

«Στα παιδιά δεν είχε δώσει το παραμικρό δείγμα. Δεν τα είχε ακουμπήσει ποτέ, τουλάχιστον όχι μπροστά μας. Έγινε ένας τσακωμός τότε και έφυγα από το σπίτι. Η Τζωρτζίνα κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο δίπλα ακριβώς από την Ίριδα. Γενικά κοιμόταν βαριά, αλλά εάν έκλαιγε για ώρα η μικρή, θα πεταγόταν γιατί την προστάτευε. Η Ρούλα ήταν με την αδελφή της στο σπίτι και με κάλεσαν να μου πουν ότι κάτι συνέβη στην μπέμπα. Μπαίνω μέσα σαστισμένος και η Ρούλα έκανε ΚΑΡΠΑ στο παιδί μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Πιάνω το πόδι της μικρής, ήταν παγωμένο, είχα πάθει αμόκ. Ακούω την Τζωρτζινούλα να λέει “το παιδί, μη μου πάρεις και αυτό το παιδί.” Εάν είχα τότε την παραμικρή υποψία, μόλις βγήκε η ιατροδικαστική, με καθησύχασε. Θα είχαμε προλάβει την Τζωρτζίνα έστω. Που να περάσει από το μυαλό μου ότι γίνονται τέτοια πράγματα, ότι μία μάνα σκοτώνει τα παιδιά της», είπε χαρακτηριστικά.

Προσπαθούσε να ξεγελάσει για την ώρα θανάτου της Ίριδας…

Αίσθηση έχουν προκαλέσει τα όσα έλεγε η μητέρα σε συνομιλία που είχε με την Αγγελική Νικολούλη πριν τη συλλάβουν, για την ώρα θανάτου της μπέμπας, που επίσημα δεν έγινε ποτέ γνωστή.

«Να σου πω Ρούλα, πότε πιστεύεις ότι η μικρή μπορεί να πέθανε; Το μωρό…», ρωτούσε η δημοσιογράφος με τη Ρούλα να της απαντά:

«Το μωρό πέθανε οκτώ με εννέα το πρωί. Ο ιατροδικαστής το είπε σ’ εμένα. Είναι μεταξύ εμού και της ιατροδικαστού…»

«Εμείς ενημερώσαμε για πιθανή αυτοκτονία της…»

Η Όλγα Θεοδωρικάκου, υπεύθυνη της ΜΚΟ «ΚΛΙΜΑΚΑ», που ενημέρωσε τις αρχές για την πιθανή απόπειρα αυτοτραυματισμού της Ρούλας Πισπιρίγκου, της γυναίκας που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, μίλησε στο «Τούνελ».

«Από εμάς έγινε μία παρέμβαση προς την Ασφάλεια, η οποία φαντάζομαι ότι διαβιβάστηκε στην εισαγγελία, με βάση τα στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας. Ότι υπάρχει επικινδυνότητα για μία απόπειρα αυτοκτονίας και συστήνουμε να επισπευσθούν οι διαδικασίες.»

«Δεν ήταν σε κάποιο πρόγραμμά μας ενταγμένη η κυρία Πισπιρίγκου. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα ούτε προμήθειας, ούτε χορήγησης της κεταμίνης. Η S κεταμίνη που έχει αντιαυτοκτονική δράση και χορηγείται ως ρινικό σπρέι, τον τελευταίο καιρό πήρε άδεια στην Ελλάδα και δίνεται μόνο ενδονοσοκομειακά. Οτιδήποτε έχει κυκλοφορήσει περισσότερο από αυτό που σας

«Εγώ άφησα το σημείωμα με τη γάζα…»

Η εκπομπή αναζήτησε και βρήκε τη γυναίκα πίσω από το μυστηριώδες μήνυμα σε μία γάζα, κολλημένο στην εξώπορτα της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα. Το σημείωμα που έκανε το γύρο του διαδικτύου μετά τη σύλληψη της Ρούλας, έγραφε:

«Έπρεπε να σε είχα αφήσει να πεθάνεις. Συγγνώμη ψυχούλες μου, δεν ήξερα ότι έσωσα μία φόνισσα. Συγγνώμη, συγγνώμη, δεν μπορώ να το πιστέψω.»

Η μάρτυρας μιλώντας σε δημοσιογράφο της εκπομπής, ανέφερε για τα όσα συνέβησαν πριν από μερικά χρόνια:

«Εγώ το έγραψα το σημείωμα πάνω στη γάζα που είδατε έξω από το σπίτι της. Ήταν ένας τρόπος αντίδρασής μου γιατί δε θέλω να πιστέψω αυτό που συμβαίνει. Αυτό που εννοούσα είναι πως εάν εγώ τότε δεν την είχα σώσει, δε θα είχε πάρει και τρεις ψυχές. Η Ρούλα τα είχε με έναν νεαρό τότε. Εκείνος κάποια στιγμή της ανακοίνωσε ότι θέλει να τη χωρίσει. Η Ρούλα τρελάθηκε και είπε το ψέμα με τον καρκίνο. Τότε είναι που έκανε την απόπειρα. Την έπαιρνα τηλέφωνο να δω πως είναι, δεν το σήκωνε με τίποτα. Την επόμενη ημέρα πήγα στο σπίτι της, μπήκαμε με τον θείο της και τη βρήκαμε τέζα στο κρεβάτι με τα χάπια δίπλα της. Λίγο μετά ήρθε και η μητέρα της και είπε ότι το έχει ξανακάνει. Την πήγαμε στο νοσοκομείο και της έκαναν πλύση στομάχου.»

Την εντυπωσίασε το γεγονός πως σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έμεινε έγκυος από τον Μάνο και τον παντρεύτηκε.

Η Ρούλα χωρίς μάσκα όταν έμαθε για την εισαγγελική έρευνα…

Αίσθηση έχει προκαλέσει το ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στο φως η εκπομπή T-Live της Τατιάνας Στεφανίδου. Η «μητέρα» τον Φεβρουάριο του 2022, λίγες μόλις ημέρες μετά το χαμό της 9χρονης κόρης της και όταν ξεκίνησαν να δημιουργούνται οι πρώτες υποψίες, ακούγεται συγχυσμένη και βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση. Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, ζητά επιτακτικά από τη δημοσιογράφο να μάθει το όνομα του εισαγγελέα, που διέταξε την έρευνα για το θάνατο των τριών παιδιών της…

«Το όνομα του εισαγγελέα θέλω να μου πείτε… Το να βγαίνει ο κάθε γιατρός και να λέει ότι του κατέβει… Έχει πάρει άλλη διάσταση το θέμα. Μπορεί ο κόσμος να σκοτώνει τα παιδιά του, αλλά εμείς δεν είμαστε από αυτούς. Θα μιλήσουμε όταν έχουμε τα αποτελέσματα από τα γονιδιακά και τη Τζωρτζίνα. Πείτε μου εσείς το 9χρονο ΑΜΕΑ παιδί τι μπορεί να έχει; Ναρκωτικά ή αλκοόλ για να το ψάχνουν με τοξικολογική», έλεγε φανερά εκνευρισμένη.

Το βίντεο που ακολουθεί, είναι ενδεικτικό της συμπεριφοράς της.

Οι μαρτυρίες για τη σπιτονοικοκυρά του ζεύγους στην Πάτρα…

Η Αγγελική Νικολούλη εντόπισε και συνομίλησε με τη γυναίκα που φρόντιζε τη σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού από την Πάτρα, που βρισκόταν μέχρι τέλους στο πλάι της.

«Ήθελα να φύγω από καιρό γιατί είχα πρόβλημα υγείας, αλλά δε με άφηνε η κυρία Εύη. Είχε ανοίξει το πόδι της και της έλεγα να επισκεφτεί κάποιον γιατρό. Μου έλεγε να της το καθαρίζω με νερό και να της βάζω κάποια αλοιφή από το φαρμακείο, αλλά η πληγή δεν έκλεινε. Μία μέρα που πήγα να την δω, δεν την βρήκα καλά, είχε πυρετό, δεν ήξερα τι να κάνω. Πήγα κάτω στη Ρούλα και μου λέει ο Μάνος, “δεν πειράζει, ήταν και άλλη φορά χειρότερα”. Η Ρούλα κάλεσε το ασθενοφόρο, την πήγαν στο νοσοκομείο και πέθανε λίγες ημέρες μετά. Τη συνάντησα τυχαία στο δρόμο κάποια στιγμή και μου είπε “η κυρία Εύη τελείωσε”. Η κηδεία της έγινε την επόμενη ημέρα και ήμασταν πέντε άτομα», ανέφερε στο «Τούνελ» η κυρία Ανθή.

«Μας έλεγε ότι η Ρούλα της έδινε κοκτέιλ…»

Η Ευγενία Κούτρα Θεοδωροπούλου ήταν η σπιτονοικοκυρά της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου και ενδεχομένως ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Έφυγε από τη ζωή το Σεπτεμβρίο του 2020 και τώρα ερευνώνται οι συνθήκες θανάτου της.

Αφορμή υπήρξαν μαρτυρίες που έκαναν λόγο για εκμετάλλευση και κακομεταχείριση της μοναχικής γυναίκας. Φίλες της αναφέρουν πως η κατηγορουμένη τη φρόντιζε. Οι σχέσεις τους  οξύνθηκαν όμως όταν η Ευγενία δεν προχωρούσε στη μεταβίβαση του ακίνητου που είχε υποσχεθεί ότι θα άφηνε στην Τζωρτζίνα.

Μία από τις φίλες της, μίλησε στο «Τούνελ» και τα όσα είπε, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά.

«Μία ημέρα αργά το μεσημέρι, με πήρε τηλέφωνο. Πίνω ένα κοκτέιλ μου λέει που μου έφερε η Ρούλα. Δεν την ρώτησα τι περιείχε. Μετά άρχισε να κοιμάται, να νυστάζει, να ζεσταίνεται. Περίπου ένα μήνα αργότερα πέθανε.»

Στο περιθώριο των καταιγιστικών εξελίξεων για τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα με εισαγγελική παραγγελία διερευνώνται τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητάς περί του πληρεξουσίου στον Μάνο Δασκαλάκη για την διαχείριση των οικονομικών της. Ο ίδιος απάντησε για όλα αυτά στην Αγγελική Νικολούλη.

«Μου έκανε το πληρεξούσιο γιατί ήθελε να την βοηθάω με κάποιες συναλλαγές στην τράπεζα γιατί εκείνη δεν έβγαινε έξω. Είχε αναφέρει ότι ήθελε να γράψει το σπίτι στην Τζωρτζίνα, αλλά δεν προχώρησε τελικά. Έχει ξεκινήσει μία προκαταρκτική έρευνα, μπορούν να κοιτάξουν και να δουν ότι όλα αυτά που λένε για τα μετρητά και τα ακίνητα δεν ισχύουν. Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι. Μόνο καλό έκανα στη συγκεκριμένη υπόθεση.»

Οι απαντήσεις του Μάνου Δασκαλάκη στις ερωτήσεις της ανακρίτριας 

Ο Μάνος Δασκαλάκης έχει δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που αντιμετωπίζχει η σύζυγός του Ρούλα Πισπιρίγκου έτσι εξετάστηκε από την ανακρίτρια με την ιδιότητά του ως πολιτικώς ενάγοντα.. 

Αναλυτικότερα, η κατάθεση του κ. Δασκαλάκη, ο οποίος απάντησε σε σειρά ερωτήσεων της ανακρίτριας, έχει ως εξής: 

«Με τη κα Πισπιρίγκου γνωριστήκαμε σε αγώνα ποδοσφαίρου, στο γήπεδο της Πάτρας το έτος 2013. Δημιουργήσαμε σχέση και αργότερα το ίδιο έτος ήρθε στη ζωή μας η Τζωρτζίνα. Επίσης το ίδιο έτος, στις 20-09-2013, παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο. Το έτος 2015 ήρθε στη ζωή μας το 2° παιδί μας η Μαλαίνα. Μέχρι το έτος 2019 που απεβίωσε η μικρή μας Μαλαίνα, της οποίας η αιτία θανάτου ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, ήμασταν μια χαρά σαν οικογένεια. Ήταν όλα ιδανικά μεταξύ μας. Από το έτος 2019 και μετά και λόγω του θανάτου της μικρής μας Μαλαίνας άρχισαν τα μικροπροβλήματα στη σχέση μας χωρίς αυτό όμως να έχει αντίκτυπο στα παιδιά μας. 

ΕΡ. Όταν αναφέρεστε σε μικροπροβλήματα ακριβώς εννοείτε; 

ΑΠ. Εννοώ ότι μετά το θάνατο της Μαλαίνας αντί να μας δώσει όλο αυτό άρχισε να μας απομακρύνει και εμένα προσωπικά άρχισε να με απομακρύνει αυτό πιο πολύ συναισθηματικά από τη συζυγική μας σχέση, δηλαδή η Ρούλα προσπαθούσε να συνέλθει από την απώλεια του παιδιού μας, ενώ εγώ ασχολιόμουν περισσότερο με το άλλο μας παιδί με τη Τζωρτζίνα μας. Όλη αυτή η κατάσταση δημιούργησε μεταξύ μας ένα συναισθηματικό κενό. 

Μετά από 2 χρόνια από το θάνατο της Μαλαίνας έρχεται στη ζωή μας η μικρή μας Ίριδα και μέσα σε 6 μήνες μαθαίνω ότι έπαθε ανακοπή στη κούνια της. 

ΕΡ. Εκείνη τη περίοδο που απεβίωσε η Ίριδα εσείς συμβιώνατε με τη σύζυγο σας ή ήσασταν σε διάσταση; 

ΑΠ. Όχι, 2 με 3 ημέρες πριν το θάνατο της Ίριδας είχα φύγει από το σπίτι και έμενα στους γονείς μου. 

ΕΡ. Για ποιο λόγο είχατε φύγει από το σπίτι;

 

ΑΠ. Όχι, απλώς έφυγα από το σπίτι χωρίς να της ανακοινώσω κάτι. Τέτοιου είδους ανακοίνωση έκανα αφού επήλθε ο θάνατος της Ίριδας. 

ΕΡ. Πως πληροφορηθήκατε το θάνατο της μικρής Ίριδας; 

ΑΠ. Με πήρε τηλέφωνο η αδελφή της και μου είπε ότι το παιδί δεν αναπνέει. Εκείνη την ώρα ήμουν σε πολύ κοντινή απόσταση από το σπίτι και κατέφθασα μέσα σε 2 με 3 λεπτά πριν έρθει το ασθενοφόρο. Μόλις έφθασα αντίκρισα τη Ρούλα να κάνει ΚΑΡΠΑ στο παιδί μας και τη Τζωρτζίνα να φωνάζει θεέ μου μη μου πάρεις την αδελφούλα μου και τη Ρούλα να φωνάζει δεν θα σε αφήσω και εσένα να μου φύγεις’. Καθώς έσπευσα να βοηθήσω τη Ρούλα έπιασα το ποδαράκι της Ίριδας και ήταν παγωμένο και τότε ήρθε και το ασθενοφόρο. Πήρε το ασθενοφόρο το παιδί μας, συνέχισαν μέσα στο ασθενοφόρο να προσπαθούν να επαναφέρουν το μωρό και μετά από 2 με 3 λεπτά ξεκινήσαμε για το ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ νοσοκομείο. Φθάνοντας εκεί ανέλαβαν οι γιατροί το καθήκον τους, αλλά από όσο μας ενημέρωσαν ήταν ήδη αργά. Εκείνη την ώρα εγώ κατέρρευσα, δε μπορούσα να καταλάβω τι είχε γίνει και η Ρούλα ήταν σε κατάσταση σοκ και έκλαιγε συνέχεια. 

ΕΡ. Ποια ήταν η αιτία θανάτου της Ίριδας; 

ΑΠ. Εκείνη τη στιγμή οι γιατροί μας είπαν ότι είναι αδιευκρίνιστη η αιτία θανάτου. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν σε ανακοπή υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Μετά έγινε νεκροψία-νεκροτομή και λάβαμε την απάντηση ότι η αιτία θανάτου οφειλόταν σε αγενεσία φλεβοκόμβου. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής βγήκαν αρκετούς μήνες μετά και ενώ είχε πάθει ανακοπή και η Τζωρτζίνα. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα ο θεράπων ιατρός κος Ηλιάδης, σε συνεργασία με το Ωνάσειο, μας είχε πει να προβούμε σε γονιδιακό έλεγχο. 

ΕΡ. Ποια ήταν γενικά η κατάσταση υγείας της Τζωρτζίνας; 

ΑΠ. Όταν γεννήθηκε η Τζωρτζίνα και μέχρι τα 8 της χρόνια ήταν ένα υγιέστατο και πανέξυπνο παιδάκι. Στα 8 της χρόνια ένα πρωί πληροφορούμαι τηλεφωνικά από τη κατηγορουμένη και ενώ ήμασταν σε διάσταση και είχα φύγει από το σπίτι, ότι ενώ κοιμόταν μαζί με τη Τζωρτζίνα αυτή ξύπνησε και άρχισε να τρέμει στο σώμα της. Έλεγε η Τζωρτζίνα στη μαμά της ότι ένιωθε μια βόμβα στη πλάτη της και ζητούσε η μικρούλα να πάει στο γιατρό. Έτσι μεταφέρθηκε στο ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ νοσοκομείο, από τους γονείς της Ρούλας και την ίδια. Εγώ πήγα στο νοσοκομείο κατά την ώρα της εισαγωγής της αλλά λόγω covid δε με άφησαν να μπω στο δωμάτιο. 

ΕΡ. Όσο νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο εσείς την είδατε; 

ΑΠ. Φυσικά και την είδα, την ημέρα που έκανε ακτινογραφία θώρακος και άρχισε να πέφτει το οξυγόνο της και οι γιατροί μας είπαν ότι ξεκινάει μια βρογχοπνευμονία. Μέχρι τότε η πληροφόρηση μου από τη κατηγορουμένη ήταν ότι το παιδί έκανε εμετούς και από συνομιλίες μου με γιατρούς μου είπαν ότι ξεκινούσε μια γαστρεντερίτιδα. Μετά από την ακτινογραφία έφυγα και πήγα στο νοσοκομείο μετά από 1 με 2 ημέρες πάλι, δε θυμάμαι ακριβώς, προκειμένου να αλλάξω τη κατηγορουμένη για να πάει στο σπίτι της να ξεκουραστεί. Ήταν η ημέρα που το παιδί έπαθε την ανακοπή. Έμεινα στο νοσοκομείο από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Όταν επέστρεψε η κατηγορουμένη εγώ έφυγα από το νοσοκομείο γιατί δεν επιτρεπόταν να μένουν 2 άτομα μέσα στο δωμάτιο λόγω covid. Το απόγευμα με καλεί η κατηγορουμένη στο κινητό μου και μου είπε χαρακτηριστικά ότι το παιδί έμεινε, τρέξε’. Φθάνω στο νοσοκομείο και εκεί βλέπω τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να κάνουν ΚΑΡΠΑ στο παιδί μου και τελικά το επανέφεραν μετά από 55 λεπτά, το διασωλήνωσαν και το μετέφεραν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίο, με εντατικολόγο τον κο Ηλιάδη. Αφού το παιδί επανήλθε και μπόρεσαν οι γιατροί να διαγνώσουν τη κατάσταση του, το επόμενο βήμα του κου Ηλιάδη ήταν να έρθει σε συνεννόηση με τον κο Παπαγιάννη του Ωνασείου  ώστε να τοποθετηθεί στη Τζωρτζίνα απινιδωτής-βηματοδότης. Πήγαμε λοιπόν στο Ωνάσειο, όπου το πρώτο βράδυ εκεί η Τζωρτζίνα μου ξανά διασωληνώθηκε, χωρίς να γνωρίζουμε γιατί υπήρξε ξανά αυτό το επεισόδιο, δηλαδή επαναλήφθηκε το επεισόδιο της ανακοπής όμοιο με εκείνο του ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ. Λέω ότι είναι όμοιο γιατί την ίδια περιγραφή την είχα ακούσει από την κατηγορουμένη και για το επεισόδιο που έκανε η Τζωρτζίνα στο ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ. Την ώρα του επεισοδίου το παιδί ήταν στη ΜΕΘ χωρίς να έχει κανέναν δίπλα του. Οι γιατροί μας ειδοποίησαν τις πρώτες πρωινές ώρες, γύρω στις 07.00 και τρέξαμε να δούμε τι συμβαίνει. Εκεί μας ενημέρωσαν για ποιο λόγο διασωλήνωσαν τη Τζωρτζινα. Μέχρι να τοποθετηθεί ο απινιδωτής-βηματοδότης, το παιδί εμφάνισε και 2 μικρόβια, το 1 μάλιστα ήταν και θανατηφόρο, τα οποία κόλλησε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ωνασείου. Μέχρι να τοποθετηθεί ο απινιδωτής-βηματοδότης, ο κος Παπαγιάννης είχε φροντίσει να γίνουν όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις για παθήσεις καρδιολογικής φύσεως, προκειμένου να βεβαιωθεί αν χρειάζεται ή όχι στο παιδί απινιδωτής- βηματοδότης. Από τις εξετάσεις αυτές ο κος Παπαγιάννης μας ενημέρωσε ότι δεν θεώρησε απαραίτητο να τοποθετηθεί στο παιδί απινιδωτής-βηματοδότης, γιατί πίστευε ότι τα αίτια της ανακοπής ήταν πνευμονολογικά ή νευρολογικά. Παρόλα αυτά ο κος Ηλιάδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, επέμενε να μη φύγουμε από εκεί χωρίς να βάλουμε τον απινιδωτή-βηματοδότη. Αυτή η στιγμή ήταν τραγική γιατί από τη μια μεριά ο κος Ηλιάδης ζητούσε επίμονα να τοποθετηθεί απινιδωτής-βηματοδότης και μας έλεγε να μη φύγουμε από το Ωνάσειο και από την άλλη ο κος Παπαγιάννης μας έλεγε να μη τοποθετηθεί απινιδωτής-βηματοδότης. Προκειμένου να λυθεί το όλο θέμα και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε ρώτησα τον κο Παπαγιάννη τι θα έκανε αν ηταν το δικό του το παιδί και υπήρχε ιστορικό με άλλους 2 θανάτους στην οικογένεια από ανακοπή, όπως και μια ίδια ανακοπή αυτή της Τζωρτζίνας. Εκείνη την ημέρα ο κος Παπαγιάννης μου είπε ότι θα έκανε μια αίτηση για να εγκριθεί ο απινιδωτής-βηματοδότης και έτσι έγινε, εγκρίθηκε, τοποθετήθηκε ο απινιδωτής βηματοδότης στο παιδί και επιστρέψαμε μετά στη ΜΕΘ του Ρίο. Επιστρέψαμε στο νοσοκομείο του Ρίο προκειμένου η μικρή να νοσηλευτεί για μικρό χρονικό διάστημα ώστε εμείς να αγοράσουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό και να προετοιμαστούμε για τον τρόπο σίτισής της που θα ακολουθούσε στο σπίτι. Η Τζωρτζίνα λόγω της εγκεφαλοπάθειας δε μπορούσε να σιτιστεί από το στόμα, γιατί δε μπορούσε να καταπιεί και έτσι τοποθετήθηκε σωληνάκι γαστροστομίας. Αφού έγιναν όλα αυτά βγήκαμε από το νοσοκομείο και επιστρέψαμε σπίτι μας. 

ΕΡ. Εκείνη τη ττερίοδο συμβιώνατε τη σύζυγό σας 

ΑΠ. Ναι, από την ημέρα που η Τζωρτζίνα έπαθε την ανακοπή εγώ γύρισα στο σπίτι και προσπαθούσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το παιδί ώστε να μη καταλάβει ότι οι γονείς του είναι χώρια. 

Για 9 μήνες κυλούσαν όλα ομαλά και φυσιολογικά. Εγώ λόγω δουλειάς έλειπα πολλές ώρες από το σπίτι. Εργαζόμουν ως οδηγός σε εταιρεία εξειδικευμένων ταχυμεταφορών. Παρόλο που εγώ έλειπα, το σπίτι επισκέπτονταν συγγενείς και φίλοι και γενικά υπήρχε κίνηση μέσα στο σπίτι και κόσμος. Σε κανένα από την οικογένειά μας ή σε φίλους μας η κατηγορούμενη δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα ότι θα μπορούσε να κάνει κάποιο κακό στο παιδί. Ίσα ίσα που το φρόντιζε όπως όλα τα παιδιά με πάρα πολύ αγάπη και έκανε τα πάντα μόνη της. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όσοι την έβλεπαν μαζί με το παιδί. Αυτή τη περίοδο το παιδί το παρακολουθούσε συστηματικά πρωί ή απόγευμα κατ’ οίκον και στην ιδιωτική κλινική (…) ο φυσιοθεραπευτής (…). 

ΕΡ. Πότε νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο του Ρίο και μετά στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού’; 

ΑΠ. Είχε προγραμματιστεί να γίνει μια μαγνητική εγκεφάλου στη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο του Ρίο. Καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του παιδιού στο νοσοκομείο, ήμουν σε επικοινωνία με τη κατηγορουμένη, για τη κατάσταση υγείας του, γιατί είχε χορηγηθεί στο παιδί χλοράλη, ώστε να γίνει σωστά η μαγνητική. Μετά τη μαγνητική το παιδί επέστρεψε στη ΜΕΘ του Ρίο και από εκείνη την ώρα ενημερώθηκα από την κατηγορουμένη ότι το παιδί δε ξύπναγε και ότι οι γιατροί είπαν ότι αυτό συμβαίνει λόγω της κατάστασής της και ότι είναι καλό να την αφήσουμε να ξυπνήσει μόνη της. Τελικά το παιδί ξύπνησε μετά από αρκετές ώρες και γύρισε σπίτι. Επίσης πληροφορήθηκα από τη κατηγορουμένη ότι το παιδί θα πάει στο ΚΔΑΠ. Όταν το παιδί γύρισε από το ΚΔΑΠ συνομιλώντας με βιντεοκλήση με τη κατηγορουμένη είδα τη κόρη μου να κάνει ένα επεισόδιο και να βγάζει αφρούς από το στόμα. Εκείνη τη στιγμή της είπα να πάρει αμέσως τον κο Ηλιάδη για να της πει τι θα κάνει. Μου είπε ότι δεν απαντούσε ο κος Ηλιάδης και πήρε τη ΜΕΘ και της έδωσαν οδηγίες, της οποίες η κατηγορουμένη έκανε και το επεισόδιο της μικρής μου όπως μου είπε σταμάτησε. Άλλωστε όταν στη συνέχεια της έκανα βιντεοκλήση έβλεπα ότι το παιδί ήταν καλύτερα. Το ίδιο βράδυ γύρισα από τη δουλειά μου στο σπίτι μας, κοίταξα το παιδί να δω πως είναι και διέκρινα ότι είχε μια αδιαθεσία λόγω και της ταλαιπωρίας που είχε τραβήξει όλη τη προηγούμενη ημέρα. Καθώς καθόμασταν στο σαλόνι ακούσαμε το παιδί να κάνει εμετό και τρέξαμε γρήγορα κοντά της για να δούμε τι συμβαίνει. Πήραμε τον κο Ηλιάδη πάλι και σε συνεννόηση με την κατηγορουμένη της είπε να κάνει κάποιες διαδικασίες, δηλαδή να κοπούν τα φάρμακα και η σίτιση. Μια από τις επόμενες ημέρες ο φυσιοθεραπευτής του παιδιού ήρθε στο σπίτι και συνομίλησε τηλεφωνικά με τον κο Ηλιάδη για τον λόγο ότι το παιδί ό,τι του χορηγούνταν μέσω γαστροστομίας το έκανε εμετό. Η απάντηση του κου Ηλιάδη προς αυτόν ήταν ότι το παιδί δε πρέπει να το βλέπουμε ως τετραπληγικό αλλά ως ένα παιδί 9 ετών και ότι δε παθαίνει τίποτα αν μείνει κάποιες ημέρες χωρίς σίτιση. Την επόμενη από αυτό το τηλεφώνημα, σε επικοινωνία που έχω με τον κο Ηλιάδη, ενώ τον έχω παρακαλέσει να πάρει το παιδί στη ΜΕΘ για ενυδάτωση, προκειμένου να μη κολλήσει το παιδί μου κάποιο μικρόβιο σε κάποια άλλη κλινική λόγω covid, μου είπε ότι η ΜΕΘ δεν είναι για να ενυδατώνει παιδιά αλλά για να σώζει παιδιά στις κρίσιμες στιγμές τους και αυτό μου το είπε γιατί τα κρεβάτια στις ΜΕΘ είναι συγκεκριμένα και δε μπορεί να τα καταλάβει κάποιος χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος υγείας και ήταν επιλογή μας να πάει το παιδί στα επείγοντα για να ενυδατωθεί και για το λόγο αυτό έγινε και η εισαγωγή της Τζωρτζίνας. Κατά την εισαγωγή του το παιδί μπήκε σε μόνωση λόγω covid, δηλαδή έπρεπε να νοσηλευτεί σε μονόκλινο δωμάτιο αλλά σε απομόνωση από τους άλλους ασθενείς μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του PCR. Την 1η ή την 21 ημέρα γίνεται το πρώτο επεισόδιο σπασμών και το παιδί μεταφέρεται στη ΜΕΘ. Εμείς ζητήσαμε να παραμείνει στη ΜΕΘ, ειδικά μετά το 2° επεισόδιο που έκανε όπου ήμουν παρών αλλά οι γιατροί, έχω την αίσθηση ότι ήθελαν να στείλουν το παιδί αλλού. Τη 30 φορά που το παιδί ανέβηκε στη ΜΕΘ ο κος Ηλιάδης δέχτηκε να τη πάρει με τη προϋπόθεση ότι η παιδιατρική κλινική θα συνεννοηθεί να μεταφερθεί στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού για να γίνει εξέταση 24ωρου ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος. Και έτσι και έγινε. Μετά από αυτή τη συνεννόηση το παιδί διεκομίσθη στο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού’. Η διακομιδή έγινε μέσω ΕΚΑΒ και εμείς ως γονείς ακολουθούσαμε πίσω με το αυτοκίνητο. Φθάνοντας στο νοσοκομείο το παιδί το είδε μια ομάδα γιατρών και μετά μπήκαμε σε δωμάτιο μονόκλινο. Αυτό έγινε λόγω της σοβαρής κατάστασης του παιδιού εξαιτίας της εγκεφαλοπάθειας που είχε. Έκατσα στο νοσοκομείο μέχρι και την επομένη που το παιδί υπεβλήθη σε κάποιες εξετάσεις και μετά εγώ έφυγα γιατί έπρεπε να γυρίσω στη δουλειά μου και έμεινε μαζί με το παιδί η μητέρα του. Μέχρι το μοιραίο περιστατικό δεν ήμουν στο νοσοκομείο και έμαθα για την απώλεια της κόρης μου ενώ ήμουν εντός λεωφορείου από Πάτρα για Αθήνα. Το χρονικό διάστημα που νοσηλευόταν το παιδί στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού επικοινωνούσα με το παιδί μέσω βίντεο κλήσεων που έκανα στη μητέρα του. Την ώρα που μου ανήγγειλαν την απώλεια της μικρής ήμουν στο λεωφορείο στη περιοχή του Κιάτο. Φθάνω στην Αθήνα, με παραλαμβάνει το αφεντικό μου και πήγαμε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Εκεί βλέπω τη Ρούλα καθισμένη σε μια καρέκλα έξω από το δωμάτιο, της μίλαγα αλλά δεν απαντούσε, ήταν σε κατάσταση σοκ και μετά από λίγο βγήκαν οι νοσηλεύτριες από το δωμάτιο και μας είπαν να μπούμε μέσα να δούμε το παιδί. Μόλις μπήκαμε η Ρούλα αγκάλιασε το παιδί και ξέσπασε σε κλάματα και λυγμούς, το ίδιο και εγώ μη μπορώντας να καταλάβω τι είχε συμβεί. Βγήκα από το δωμάτιο και είπα στις νοσηλεύτριες να επισπεύσουν τη διαδικασία απομάκρυνσης του παιδιού από το δωμάτιο για να μη το βλέπει η Ρούλα και προετοιμασίας του για μεταφορά του στο νεκροτομείο. Επίσης μίλησα με τους γιατρούς και τους είπα πώς μπορώ να προχωρήσω τη διαδικασία ώστε η νεκροψία-νεκροτομή να γίνει στη Πάτρα και όχι στην Αθήνα, γιατί λόγω του θανάτου της Μαλαίνας βρισκόμασταν σε αντιδικία με την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών. Οι γιατροί μου είπαν ότι πρέπει να απευθυνθώ στο Α.Τ. Αμπελοκήπων, όπου και πήγα. Από εκεί μου είπαν να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα ακροάσεων όπου και εκεί πήγα και μου είπαν να πάω μετά στον εισαγγελέα Ανηλίκων. Τελικά δεν έβγαλα άκρη και το παιδί παρέμεινε στην Αθήνα και έγινε εδώ η νεκροτοψία-νεκροτομή. Μετά από 5 ημέρες περίπου από το τραγικό συμβάν και αφού είχε γίνει η νεκροψία-νεκροτομή η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στη Πάτρα για να γίνει η κηδεία της. Ενώ εξελισσόταν η ταφή, η κατηγορούμενη, επειδή και στους προηγούμενους θανάτους την ώρα της ταφής έβαζε μαζί με το παιδί και κάποιο αγαπημένο του αντικείμενο, εκείνη την ημέρα έβαλε στο φέρετρο το τάμπλετ του παιδιού. 

ΕΡ. Η ενέργεια αυτή της κας Πισπιρίγκου σας έκανε εντύπωσης 

ΑΠ. Εκείνη τη στιγμή όχι γιατί θεώρησα όπως σας είπα ότι ήταν κάτι που είχε κάνει και στις 2 προηγούμενες ταφές. Τώρα όμως το βλέπω ύποπτο και πιστεύω ότι πρέπει να ελεγχθεί το τάμπλετ. 

ΕΡ. Σε όλη αυτή την περιπέτεια της υγείας της Τζωρτζίνας, σε συνδυασμό με τους θανάτους και των άλλων 2 παιδιών σας που προηγήθηκαν, υποπτευθήκατε μήπως κάτι δεν πάει καλά; 

ΑΠ. Καθόλη τη διάρκεια που συμβιώναμε με τη κατηγορουμένη, όπως και μετά κατά τη διάρκεια των προβλημάτων υγείας της Τζωρτζίνας και των άλλων παιδιών μας, δεν υποπτευόμουν κάτι διότι η συμπεριφορά της ήταν όπως έπρεπε να είναι, δηλαδή μιας μητέρας που αγαπάει τα παιδιά της και τα φροντίζει και είναι υπερπροστατευτική. Μάλιστα οποιονδήποτε και αν ρωτήσετε από τους συγγενείς και φίλους μας θα σας πουν τα ίδια. Έτσι ουδέποτε μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσε να βλάψει τα παιδιά μου. Όταν άρχισε να ανακινείται το θέμα του θανάτου της Τζωρτζίνας, διαπίστωσα ότι είχε μια ανησυχία και βρισκόταν συνεχώς στα τηλεοπτικά μέσα εκθέτοντας τις δικές τις απόψεις και έχοντας συνεχώς στο νου της εάν θα πουν κάτι σχετικά με το θάνατο της Τζωρτζίνας η εάν έχουν ανακαλύψει κάτι. Ο τρόπος αυτός δε μου άρεσε και μάλιστα της έλεγα για ποιο λόγο έχει απορροφηθεί τόσο πολύ και είναι συνεχώς εκτεθειμένη σε τηλεοπτικές εκπομπές μιλώντας για τα αίτια του θανάτου του παιδιού μας. Εκείνη τη περίοδο εγώ τη στήριξα αρχικά δίνοντας μια κοινή τηλεοπτική συνέντευξη. Αυτό έγινε γιατί πραγματικά τη πίστευα και δεν είχα λόγο να την αμφισβητώ και γιατί και οι 2 τότε λέγαμε και πιστεύαμε ότι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα ήταν καθαρά όποτε και δεν υπήρχε λόγος να ανησυχούμε. Η κατηγορούμενη όμως δε σταμάτησε σε αυτή τη τηλεοπτική συνέντευξη αλλά συνέχισε να συνομιλεί με κάθε τρόπο σε κάθε τηλεοπτικό μέσο και σε κάθε δημοσιογράφο. Μάλιστα επειδή καλούσαν και εμένα συνεχώς τους έλεγα ότι δεν έχω να πω κάτι επιπλέον από αυτά που είπα στη κοινή τηλεοπτική συνέντευξη που δώσαμε και ότι η στάση μου είναι η ίδια. Κράτησα αυτή τη στάση γιατί θεώρησα ότι το σωστό ήταν να στηρίξω τη κατηγορουμένη και να είμαι δίπλα της. Αυτό έγινε μέχρι τη στιγμή που συνελήφθη. Συγκεκριμένα, λίγη ώρα πριν συλληφθεί επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά και μου είπε ότι άκουσε από το δημοσιογράφο Λαμπρόπουλο να λέει ότι στο αίμα της Τζωρτζίνας βρέθηκε η ουσία κεταμίνη και με ρωτούσε τι είναι αυτό. Μετά ενημερώθηκα από την αδελφή της ότι ήρθαν από την αστυνομία και της είπαν να τους ακολουθήσει στη ΓΑΔΑ για να δώσει κατάθεση. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά καθόσον συνελήφθη. Επικοινώνησα μαζί της μετά τη σύλληψή της μόνο 2 φορές, ενώ βρισκόταν στη ΓΑΔΑ και προσπάθησα να την καθησυχάσω μέχρι και εγώ να μάθω τι ακριβώς συμβαίνει. Από εκεί και πέρα δεν επικοινώνησα ξανά μαζί της γιατί ήδη άκουγα ότι βρέθηκε μεγάλη ποσότητα της ουσίας κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας και πλέον το έχω επιβεβαιώσει αφού έλαβα αντίγραφα της δικογραφίας και είδα με τα μάτια μου την τοξικολογική εξέταση, η οποία δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. 

ΕΡ. Θα μπορούσε η κα Πισπιρίγκου να βρει την ουσία κεταμίνη με κάποιο τρόπο; 

ΑΠ. Δε θεωρώ ότι θα ήταν κάτι εύκολο για εκείνη να βρει, γιατί δεν υπάρχει στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον κάποιος που να γνωρίζει από τέτοιου είδους ουσίες. Τίποτε άλλο δεν έχω να προσθέσω.»

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-4-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά