Logo

Θεσσαλονίκη: Ποινές φυλάκισης σε δύο άτομα για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη



 
 

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινές φυλάκισης έξι και δώδεκα μηνών, αντίστοιχα, σε δύο άτομα, έναν 24χρονο κι έναν 40χρονο, οι οποίοι καταδικάστηκαν για την επίθεση σε βάρος του τέως δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, πριν από τέσσερα χρόνια, σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Το Δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους για επικίνδυνη σωματική βλάβη, πράξη η οποία τούς αποδόθηκε συμπληρωματικά, καθώς στη δίκη τους στο αυτόφωρο -όπου τιμωρήθηκαν με φυλάκιση 14 μηνών- διώκονταν για διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Μετά την απαγγελία της ποινής της 14μηνης φυλάκισης (είχε μετατραπεί σε χρηματική ποινή για τον πρώτο, ενώ ανεστάλη για τον δεύτερο), το Δικαστήριο έδωσε εντολή στην Εισαγγελία να κινηθεί ποινική διαδικασία και για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και υπό αυτές τις συνθήκες παραπέμφθηκαν εκ νέου στο εδώλιο.

Ο 40χρονος απουσίαζε από την αίθουσα και δικάστηκε ερήμην, ενώ ο 24χρονος ήταν παρών και στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν χτύπησε τον παθόντα. «Πέταξα ένα μπουκάλι, αλλά δεν τον χτύπησα ποτέ», υποστήριξε.

Σε αντίθεση με τον πρώτο, που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις να ανασταλεί η ποινή (μετατράπηκε προς 5 ευρώ/ημερησίως), για τον δεύτερο ανεστάλη για 3 έτη (τού αναγνωρίστηκε επιπλέον ελαφρυντικό).

Στην κατάθεσή του, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης περιέγραψε την εις βάρος του επίθεση. Όπως είπε, δέχθηκε χτυπήματα και κλοτσιές στο σώμα, στο κεφάλι και στην πλάτη. «Υπήρχε πολύ κόσμος […] Θυμάμαι τον Ψωμιάδη να κάνει κάτι νοήματα και να φωνάζει… Ξέρω ότι με χτυπούσαν με κλοτσιές και πετούσαν μπουκάλια στο αυτοκίνητο», είπε μεταξύ άλλων.

Για την υπόθεση έχει οριστεί, έπειτα από αναβολές, ακόμη ένα σχετικό δικαστήριο τον επόμενο μήνα. Σε αυτό παραπέμφθηκαν να δικαστούν συνολικά 12 πρόσωπα, και μεταξύ αυτών ο πρώην βουλευτής, νομάρχης και περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, που κατηγορείται για λόγω και έργω εξύβριση, όπως επίσης για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-4-2022 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά