Logo

Σύρος: Στη φυλακή ο 90χρονος που σκότωσε τον αγιογράφο γείτονά του στην Τήνο



 
 

Στη φυλακή οδηγείται ο  90χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον γείτονά του στην Τήνο, καθώς την Τρίτη κρίθηκε προφυλακιστέος  μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Σύρου.

Ο ηλικιωμένος  πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον αγιογράφο μετά από διαπληκτισμό που είχε μαζί του. Το θύμα την ώρα του εγκλήματος βρισκόταν  μέσα στο αυτοκίνητό του.

Όπως μεταδίδει το logotypos.gr, ο δράστης επικαλέστηκε κατά την απολογία του την προχωρημένη ηλικία του, καθώς και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.. Μάλιστα, ζήτησε να εξεταστεί από ψυχίατρο, ενώ δήλωσε πως πάσχει από άνοια.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας η ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, αποφάσισε την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου, καθώς ο ίδιος έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε τον 52χρονο γείτονά του και υπάρχει κίνδυνος τέλεσης και νέου εγκλήματος.

«Με προκάλεσε με τη συμπεριφορά του»

Ο 90χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του  υποστήριξε πως ο αγιογράφος τον «προκάλεσε» με τη συμπεριφορά του και τον απαξίωσε με τα λόγια του.

Ισχυρίστηκε  ότι το θύμα τον έβρισε χωρίς λόγο, την ώρα που έπινε καφέ στην αυλή του. Τότε, εκείνος θύμωσε και πήρε το όπλο του «για να τον εκφοβίσει». 

«Θυμάμαι να παίρνω το κυνηγετικό μου όπλο μόνο και μόνο για εκφοβισμό και να τον κάνω να σταματήσει να με βρίζει. Δεν μπορώ να θυμηθώ πώς πάτησα την σκανδάλη», φέρεται να δήλωσε ενώπιον της ανακρίτριας ο 90χρονος άνδρας.

Ο ίδιος είπε πως από εκείνη τη στιγμή δε θυμάται τίποτα και λίγες ώρες αργότερα μετάνιωσε, όταν συνειδητοποίησε τι ακριβώς έκανε. 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-4-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά