Logo

Δίκη Φιλιππίδη: Συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών η δίκη του ηθοποιού - Απορρίφθηκε το αίτημα για αναπαράσταση



 
 

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έφτασε λίγο πριν τις 10:30 ο Πέτρος Φιλιππίδης προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη με την εξέταση της πρώτης γυναίκας που είχε καταγγείλει τον γνωστό ηθοποιό για βιασμό κατ’ εξακολούθηση. Ο ηθοποιός βαρύνεται με τις κατηγορίες ενός βιασμού και δύο αποπειρών βιασμού σε βάρος τριών συναδέλφων του.

Η συγκεκριμένη γυναίκα έχει ολοκληρώσει την κατάθεσή της στο ακροατήριο, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και κοινού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σήμερα οι συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη αναμένεται να συνεχίσουν να της υποβάλλουν ερωτήσεις επί των όσων υποστηρίζει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταγγέλλουσα στην κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση της, ενέμεινε στην αρχική της καταγγελία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος ηθοποιός της επιτέθηκε και τελικά την εξανάγκασε σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού. Σύμφωνα με όσα είχε ισχυριστεί η μάρτυρας, ο κατηγορούμενος, της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», όπου είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους. Μάλιστα, η μάρτυρας έχει ισχυριστεί πως τρεις μήνες νωρίτερα από αυτό το περιστατικό είχε προηγηθεί και πάλι σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό σε γραφείο θεατρικής εταιρείας.

Αίτημα αναπαράστασης του καταγγελλόμενου βιασμού κατέθεσε η υπεράσπιση

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας  ο συνήγορος του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υπέβαλε αίτημα για αναπαράσταση των πράξεων βιασμού, που καταγγέλλει η πρώτη μάρτυρας.

Κατά τον κ. Δημητρακόπουλο, η πλευρά του κατηγορούμενου αιτήθηκε στο δικαστήριο να επιτρέψει την αναπαράσταση της πράξης που περιγράφει στην κατάθεσή της η πρώτη συνάδελφος του κατηγορούμενου, καθώς, σύμφωνα πάντα με τον συνήγορο του κ. Φιλιππίδη, η μάρτυρας έχει πέσει σε αντιφάσεις.

Ο δικηγόρος του ηθοποιού δήλωσε πως για την αναπαράσταση της καταγγελόμενης πράξης, αντί της καταγγέλουσας που κατά τον κ. Δημητρακόπουλο διαφωνεί με μία τέτοια εξέλιξη, θα μπορούσε να συνδράμει γυναίκα δικηγόρος, συνεργάτης των υπερασπιστών του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, το δικαστήριο βρίσκεται σε διακοπή προκειμένου να αποφασίσει επί του αιτήματος.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναπαράστασης και διέκοψε τη δίκη για τις 13 Μαΐου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-4-2022 από directNEWS.gr πηγή:documentonews.gr


Τελευταία Δικαστικά