Logo

Αίτηση εξαίρεσης κατά της ανακρίτριας Αλεβιζοπούλου κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης [βίντεο]



 
 

Αίτηση εξαίρεσης κατά της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση Novartis, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου κατέθεσε σήμερα ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του.

Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει τα εξής:

«Μόλις κατέθεσα αίτηση εξαίρεσης της Ανακρίτριας, η οποία απαίτησε να ολοκληρώσω την απολογία μου σήμερα δηλαδή να μην παραδώσω το σύνολο των στοιχείων. Και αυτό ενώ, (ή ίσως επειδή) , όσοι συνωμότησαν για να καλυφθεί το σκάνδαλο #Novartis σιωπούν ένοχα.

Η Ανακρίτρια είπε πως έγινα από κατηγορούμενος κατήγορος. Συμφώνησα μαζί της λέγοντας πως δεν είναι ασυνήθιστο, όταν κάποιος κατηγορείται με αβάσιμες κατηγορίες, οι ρόλοι να αντιστρεφονται

Η απρόσμενη κίνηση της Ανακρίτριας, παραβιάζει κατάφορα τα δικαιώματά μου, αφού δεν μου επιτρέπει να καταθέσω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, αλλά κατά τη γνώμη μου αποδεικνύει επίσης πως το σύστημα είναι σε αδιέξοδο».

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακρίτρια ζήτησε από τον Βαξεβάνη να ολοκληρώσει σήμερα την απολογία του υποστηρίζοντας ότι “αφίσταται στη μέχρι τώρα συνεχιζόμενη μετά από διακοπές απολογία του των πραγματικών περιστατικών που συγκροτούν την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση των αδικημάτων που του αποδίδονται με το κατηγορητήριο, σε βαθμό που υπερβαίνει την ιδιότητά του ως κατηγορούμενο και μετατρέπεται σε μάρτυρα κατηγορίας για υποθέσεις ποινικές, άλλες των οποίων έχουν αρχειοθετηθεί και άλλες ακολουθούν διαφορετική δικαστική διαδρομή ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών”.

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος απάντησε: “κυρία ανακρίτρια, για να χρησιμοποιήσω το λεκτικό των δικών σας κατηγορητηρίων, η πίεση που ασκείτε στον κατηγορούμενο για να μην καταθέσει πράγματα που είναι δυσάρεστα, αποτελεί μια προσπάθεια να σταματήσουν οι αποκαλύψεις που όλοι καταλαβαίνουν ότι έρχονται”.

Η αίτηση εξαίρεσης θα εξεταστεί από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-4-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά