Logo

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 4 νεαρών για μαχαίρωμα φοιτητή



 
 

Ποινές από φυλάκιση 4 ετών έως και κάθειρξη 5, 5 ετών, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, σε τέσσερις νεαρούς που κρίθηκαν ένοχοι για επίθεση σε βάρος ενός φοιτητή, τον Ιούνιο του 2018, στη Θεσσαλονίκη.

Το Δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους για βαριά σωματική βλάβη, οι δύο πρώτοι σε βαθμό κακουργήματος και οι υπόλοιποι σε βαθμό πλημμελήματος, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου (από απόπειρα ανθρωποκτονίας), ενώ σε όλους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Το επεισόδιο συνέβη έξω από το σπίτι του θύματος, 21 ετών τότε, καθώς έβγαινε από το σπίτι του και κατευθυνόταν στο Πανεπιστήμιο. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, μαυροντυμένοι και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, του επιτέθηκαν- σύμφωνα με τη δικογραφία – καταφέροντάς του αλλεπάλληλες μαχαιριές στο σώμα, μία εξ αυτών στο ήπαρ, αλλά και κλωτσιές στο κεφάλι. Την επίθεση είχαν σταματήσει περίοικοι, φωνάζοντας και απειλώντας ότι θα καλέσουν την αστυνομία, ενώ αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα το επεισόδιο. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου δέχθηκε άμεση ιατρική περίθαλψη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-4-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά