Logo

Καταδικάστηκαν 7 κατηγορούμενοι για μεγάλη απάτη κατά της Εθνικής Ασφαλιστικής



 
 

Σε ποινή κάθειρξης 9 ετών ο καθένας καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, δύο πρώην υπάλληλοι της Εθνικής Ασφαλιστικής για απάτη με εικονικά τροχαία ατυχήματα, το διάστημα 2007 έως 2011.

Το ίδιο Δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης από 3 έως 9 έτη σε έναν ιδιοκτήτη συνεργείου, τη σύζυγό του και την αδελφή του, όπως επίσης σε δύο πραγματογνώμονες.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι -κατά περίπτωση- για απάτη, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συνέργεια στις δύο πρώτες πράξεις. Το Δικαστήριο αναγνώρισε σε όλους ελαφρυντικά, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη ενόψει του Δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου.

Συνολικά είχαν παραπεμφθεί σε δίκη 16 πρόσωπα και με την ίδια απόφαση το Δικαστήριο απάλλαξε (λόγω παραγραφής πλημμελημάτων) είτε αθώωσε τους εννέα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατόπιν εσωτερικού ελέγχου κι ακολούθησε έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δήλωναν εικονικά ατυχήματα με υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα ασφαλισμένων της Εθνικής Ασφαλιστικής, χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά που προσκόμιζαν με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η Εθνική Ασφαλιστική 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-5-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά