Logo

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν για πυροβολισμούς εναντίον 20χρονου σε καφέ-μπαρ στη Χαλκιδική



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης καταδίκασε δύο από τους τρεις κατηγοερούμενους για το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε πέρσι τον Ιούλιο, σε καφέ - μπαρ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, με θύμα 20χρονο.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο:

*επέβαλε κάθερξη 8 ετών και 8 μηνών, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, κατά μετατροπή της αρχικής κατηγορίας που ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας, ένα 22χρονο, ο οποίος μετά την καταδίκη του επέστρεψε στη φυλακή, καθώς η έφεσή του δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη ως προς την εκτέλεση της ποινής.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον εν λόγω κατηγορούμενο χωρίς την αναγνώριση κάποιου ελαφρυντικού.

*επεβαλε κάθειρξη  5 ετών έναν 30χρονο για άμεση συνέργεια στην βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης. 

*αθώωσε ομόφωνα 35χρονο που κατηγορούνταν ως απλός συνεργός.

Αιτία για τη συμπλοκή φαίνεται να ήταν μία παρεξήγηση επί προσωπικού ζητήματος, όπως κατέθεσε το 20χρονο θύμα που, σύμφωνα με τη δικογραφία, υπέστη διαμπερές τραύμα στο πόδι μετά από πυροβολισμό.

Κατά τις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι, που είναι αλβανικής καταγωγής,  αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις.

Μάλιστα,  ο 22χρονος στην απολογία του έκανε λόγο για συμπλοκή κατά την οποία αφόπλισε το θύμα και στη συνέχεια πυροβόλησε για εκφοβισμό. Ο ίδιος είχε εμπλακεί και παλιότερα σε παρόμοιο επεισόδιο, για το οποίο καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-6-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά