Logo

Αναβολή στη δίκη του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη για τα fake news της πανδημίας



 
 

Περισσότεροι από εκατό υποστηρικτές του αντιεμβολιαστή δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη ήταν χθες στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών στην πρώτη δίκη για διασπορά ψευδών ειδήσεων μετά την εισαγωγή του σχετικού αδικήματος στον Ποινικό Κώδικα. Ο κατηγορούμενος έγινε γνωστός τον περασμένο Ιούλιο στις συγκεντρώσεις των αντιεμβολιαστών στην πλατεία Συντάγματος, αλλά η εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη οφείλεται σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τον κορονοϊό και τους εμβολιασμούς. Οι αρχές έκριναν ότι οι δηλώσεις του αποτελούσαν «ψευδείς ειδήσεις ικανές να προκαλέσουν ανησυχία ή φόβο στους πολίτες ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στη δημόσια υγεία» και παραπέμφθηκε σε δίκη για ένα αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως πέντε ετών.

Ο δικηγόρος ζήτησε την εξαίρεση του εφέτη Νικόλαου Ζαγοριανού, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν υπόνοιες μεροληψίας του επειδή στο παρελθόν υπήρξαν αντίδικοι. Για την ακρίβεια, όταν ο κ. Ζαγοριανός ήταν τέταρτος τακτικός ανακριτής είχε μηνυθεί από τον κ. Αντωνιάδη για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, με τη μήνυση να τίθεται τελικά στο αρχείο.

Οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα εξαίρεσης του συγκεκριμένου εφέτη και ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν στην ουσία της υπόθεσης, αλλά ο κατηγορούμενος ζήτησε διακοπή επικαλούμενος ότι πρέπει να απομαγνητοφωνηθούν οι συγκεκριμένες δηλώσεις που έχει κάνει στην εκπομπή του Στέφανου Χίου. Και αυτό παρά την επισήμανση της έδρας ότι το συγκεκριμένο βίντεο είναι ανάμεσα στα αναγνωστέα έγγραφα και θα προβληθεί κατά τη διάρκεια της δίκης.

Πρόεδρος: Γιατί ζητάτε απομαγνητοφώνηση; Αμφισβητείτε το περιεχόμενο των φράσεων; Θεωρείτε ότι είναι αποκομμένες φράσεις που δεν αποδίδουν αυτά που εννοούσατε;

Κατηγορούμενος: Τα είπατε για μένα, κύριε πρόεδρε. Δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι είπα πως «ο ιός Covid δεν σκοτώνει», είπα «δεν σκοτώνει που να δικαιολογεί μια πανδημία».

Οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα του Ν. Αντωνιάδη αλλά... εν μέρει. Ενώ δηλαδή ο κατηγορούμενος ζητούσε η δίκη να διακοπεί και η απομαγνητοφώνηση να ανατεθεί σε ιδιώτη πραγματογνώμονα προκειμένου να γίνει γρήγορα, η έδρα αποφάσισε ομόφωνα την αναβολή της δίκης για τις 7 Νοεμβρίου και ανέθεσε την απομαγνητοφώνηση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΓΑΔΑ, επιμελεία της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-6-2022 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά