Logo

Καλαμάτα: Αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο η δίκη για τη διπλή δολοφονία στα Αλτομιρά Μεσσηνίας



 
 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας ανέβαλε για τις  8 Δεκεμβρίου την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης διπλής δολοφονίας με καραμπίνα, τον Αύγουστο του 2014, στην περιοχή των Αλτομιρών, του 26χρονου Μεσσήνιου Κώστα Σγούρου και του 25χρονου Σαμιώτη Γιάννη Κομμάτη, με δράστες δύο 18χρονους.

Το δευτεροβάμιο δικαστήριο προχώρησε στην αναβολή της δίκης, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων των συνηγόρων υπεράσπισης.

Όπως αναφέρει το https://eleftheriaonline.gr, η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό μετά από έφεση που άσκησε πριν έξι χρόνια  ο εισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας κατά της πρωτόδικης απόφασης και συγκεκριμένα  κατά του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας, που αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου στους δύο 26χρονους σήμερα δράστες.

Ο εισαγγελέας Εφετών άσκησε την έφεση μετά από αίτημα της οικογένειας του θύματος Κώστα Σγούρου, μέσω του δικηγόρου τους.

Υπενθυμίζεται, ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 31 χρόνων στον έναν κατηγορούμενο από την Καλαμάτα και 30 χρόνων στον άλλον από τον Κάμπο. Ο τελευταίος πέρυσι το Δεκέμβριο απολύθηκε υφ’ όρον από τη φυλακή αφού εξέτισε τα 3/5 της ποινής του.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, ο πρώτος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για οπλοφορία και οπλοκατοχή και ο δεύτερος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Το δικαστήριο είχε αναγνωρίσει, κατά πλειοψηφία, ως μοναδικό ελαφρυντικό τη μετεφηβική ηλικία των δύο δραστών. Αν στους κατηγορούμενους δεν είχε αναγνωριστεί το  ελαφρυντικό, θα είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-6-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταία Δικαστικά