Logo

Υπόθεση Novartis: Παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη προτείνει η εισαγγελέας



 
 

Να παραπεμφθέι στο Ειδικό Δικαστήριο για  την υπόθεση Novartis μόνο για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προτείνει η αντεισαγγελέας του ΑΠ Ελένη Μετσοβίτου – Φλουρή,

Επίσης με την ίδια πρόταση – η οποία αποτελείται από 300 σελίδες ζητείται η παραπομπή σε δίκη για κατάχρηση εξουσίας για την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους συνεργάτες της επίκουρους εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη οι οποίοι χειρίστηκαν την έρευνα για τη Νοvartis και έστειλαν τη δικογραφία με την εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων στη Βουλή.

Αθώοι οι δημοσιογράφοι για τις καταγγελίες του Σάμπυ Μιωνή

Αντίθετα η αντεισαγγελέας ΑΠ με την ίδια πρότασή της ζητά να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης και οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξης Τάρκας καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ενοχής τους. Βασικός μάρτυρας κατηγορίας ως προς το σκέλος αυτό (για Φιλιππάκη, Τάρκα και Παπαδάκου) ήταν ο εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.

Την τελική απόφαση αναμένεται να λάβει εντός των ημερών το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Η δήλωση της Γιάννας Παπαδάκου

«Η σημερινή πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου,  Ελένης Μετσοβίτου, να μη γίνει κατηγορία σε βάρος μου, αλλά και των άλλων δημοσιογράφων, για τη δήθεν σκευωρία της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου - Mioni, είναι η πρώτη δικαίωση για τις άδικες κατηγορίες σε βάρος μας, με μοναδικό στοιχείο ότι ως ερευνητές δημοσιογράφοι, κάναμε τη δουλειά μας. Αποκαλύψαμε την πορεία του μαύρου πολιτικού χρήματος, και αποφέραμε με τα δημοσιεύματα μας και τις εκπομπές μας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στα ελληνικά δημόσια ταμεία.

Η υπόθεση της  σκευωρίας και της στημένης δίωξης  σε βάρος μας δεν έχει τελειώσει, εκκρεμεί άλλωστε το βούλευμα του Πενταμελούς Συμβουλίου του Ειδικού δικαστηρίου για την τελική κρίση. Δείχνει όμως, ότι ο αγώνας  για να αποδείξουμε το αυτονόητο, την αθωότητά μας δηλαδή, είχε απήχηση στη Δικαιοσύνη και έδειξε ότι τελικά υπάρχει ελπίδα!
Η  πρόταση για παραπομπή όμως των εισαγγελέων και του πρώην υπουργού δείχνει ότι η σκευωρία της σκευωρίας συνεχίζεται!
Πάντως και το ρεπορτάζ συνεχίζεται!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-6-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά