Logo

Ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια, αθώος για βιασμό ο προπονητής ιστιοπλοΐας



 
 

Μόνο για το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια της ανήλικης αθλήτριας του, πριν δέκα χρόνια, κρίθηκε ένοχος, με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας.

Αντίθετα, , ο κατηγορούμενος απαλλάχθιηκε για το αδίκημα  του βιασμού κατ’εξακολούθηση.

Η πλειοψηφία των μελών του δικαστηρίου δεν συμφώνησαν όσον αφορά την κατηγορία του βιασμού που αποδόθηκε στον 39χρονο κατηγορούμενο, καθώς τέσσερα μέλη ψήφισαν υπέρ της απαλλαγής του για το αδίκημα αυτό, με μειοψηφίσαντες τον πρόεδρο, μία σύνεδρο και έναν ένορκο που έκριναν ότι πρέπει να κηρυχθεί ένοχος και για βιασμό.

Οι τέσσερις δικαστές της πλειοψηφίας δεν υιοθέτησαν την πρόταση του Εισαγγελέα ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει την ενοχή του προπονητή και για τις δύο κατηγορίες που τον βαρύνουν, ζητώντας μόνο την απαλλαγή του για αποπλάνηση της ανήλικης αθλήτριας, λόγω της απορρόφησης της πράξης από το βαρύτερο αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η ετυμηγορία του δικαστηρίου προκάλεσε έντονη συγκίνηση στην μητέρα της 21 ετών σήμερα αθλήτριας, η οποία ξέσπασε σε κλάματα. Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση του αιτήματος του κατηγορούμενου για αναγνώριση ελαφρυντικών./p>

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-6-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά