Logo

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο - Διακοπή για τις 6 Ιουλίου [βίντεο+φωτο]



 
 

Μεγάλη συγκέντρωση βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από το Εφετείο της Αθήνας, με αφορμή  την έναρξη  εκδίκασης σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής .

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα, όπως: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί» και «Ποτέ ξανά φασισμός». 

Ανάμεσα στα πρόσωπα που απενθύνθηκαν στους συγκεντρωμένους, που προέρχονται από κόμματα της Αριστεράς, συνδικάτα, το αντιφασιστικό κίνημα και τη φοιτητική κοινότητα, ήταν δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής και θύματα των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής 

Η Μάγδα Φύσσα, μπαίνοντας στην αίθουσα τελετών όπου συνεδριάζει το Πενταμελές  Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, δήλωσε:: «Θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα όπως στην πρωτόδικη δίκη». 

Μέσα στο δικαστήριο μόνο επτά, από τους 26 καταδικασθέντες που κρατούνται στις φυλακές κάθισαν στο εδώλιο, καθώς  οι υπόλοιποι επέλεξαν να παραμείνουν στη φυλακή.

Ανάμεσα στους επτά  είναι οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, και Αντώνης Γρέγος. Ο Γιώργος Ρουπακιάς, που έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Από το εδώλιο απουσιάζουν, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Η δίκη στο Εφετείο ξεκινά σχεδόν 20 μήνες από την πρωτόδικη ιστορική απόφαση για την εγκληματική δράση της οργάνωσης, με σύσσωμη την ηγεσία της Χρυσής Αυγής να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο βαρύτερης ποινής.

Το δικαστήριο, λίγο  μετά τις 9:00 ανέβηκε στην έδρα, ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα οι δικαστές αποχώρησαν και πάλι, καθώς όπως ενημερώθηκαν πολλοί συνήγοροι δεν είχαν καταφέρει να προσεγγίσουν στην δικαστική αίθουσα λόγω των μέτρων ασφαλείας και των διαδηλώσεων.

Αίτημα αναβολής από τον συνήγορο του Ν. Μιχαλολιάκου

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο Δημήτρης Παπαδέλλης συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου υπέβαλε αίτημα για αναβολή της δίκης λέγοντας ότι ο εντολέας του απουσιάζει για λόγους υγείας, καθώς είχε νοσηλευτεί με κόβιντ επί δύο μήνες στην ΜΕΘ και πλέον βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

«Θεωρητικά εκλητεύθη από το δικαστήριο, ενώ ήταν στη ΜΕΘ και είχε απώλεια συνείδησης, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις. Δεν έχει καν την απόφαση δεν ξέρει γιατί δικάζεται!», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδέλλης στο Δικαστήριο.

Λαγός: Ζήτησε αναστολή έκτισης της ποινής

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 13ετή κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ζήτησε την αναστολή έκτισης της ποινής του.

«Θέλω να μου δώσετε τη δυνατότητα να εκτελέσω τα καθήκοντά μου ως ευρωβουλευτής» είπε χαρακτηριστικά, ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί να κριθεί ύποπτος φυγής, ενώ υποστήριξε ότι οι συνεργάτες του σε Ελλάδα και Βέλγιο «έχουν υποστεί τεράστια ζημία” λόγω της φυλάκισής του.

Αιτήματα για αναστολή εκτέλεσης της πρωτόδικης ποινής τους υπέβαλαν και οι κατηγορούμενοι Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Αν. Πανταζής και Γ. Σταμπέλος, υποστηρίζοντας πως έχουν υποστεί οι ίδιοι ή οι οικογένειες τους- ανεπανόρθωτη βλάβη.

Η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε ήδη την απόρριψη και των τεσσάρων αιτημάτων και το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε για να εκδώσει την απόφασή του.

Τελικά το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων διέκοψε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 6 Ιουλίου, λόγω ωραρίου.
 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-6-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά