Logo

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οι τέσσερις Άγγλοι που κατηγορούνται για το φορτίο των 300 κιλών κοκαΐνης



 
 

 

Στη φυλακή οδηγήθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι τέσσερις Άγγλοι που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για τα 300 κιλά κοκαΐνης που ήταν κρυμμένα σε φορτίο με μπανάνες και κατηγορούνται ως μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία, καθώς και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις απολογίες τους οι τέσσερις κατηγορούμενοι (ηλικίας 38, 45, 48 και 52 ετών) αρνήθηκαν να πουν οτιδήποτε διατηρώντας το “δικαίωμα της σιωπής” που τους παρέχει ο νόμος.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ανήκουν σε διεθνές κύκλωμα που εισήγαγε από τη Λατινική Αμερική μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε χώρες της Ευρώπης και την Αυστραλία μεγάλες.

Το παράνομο φορτίο, η αξία του οποίου ξεπερνάει τα 14 εκατ. ευρώ, είχε εισαχθεί, μέσω του λιμένα της Θεσσαλονίκης, σε κοντέινερ που μετέφερε νόμιμο φορτίο με μπανάνες.

Η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης -σε συνεργασία με την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών (DEA) και άλλες υπηρεσίες του εξωτερικού- ταυτοποίησε για την υπόθεση τα στοιχεία ενός πέμπτου προσώπου, στο οποίο καταλογίζεται αρχηγικός ρόλος στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Εξάλλου, οι διωκτικές Αρχές φαίνεται να έχουν στοιχεία που συνδέουν το ίδιο κύκλωμα με την ποσότητα - μαμούθ των 654 κιλών κοκαΐνης που είχε κατασχεθεί τον περασμένο Απρίλιο σε λιμάνι της Καλαβρίας, στην Ιταλία, πάλι σε κοντέινερ με μπανάνες, και προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-6-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά