Logo

Λάρισα: Απέσπασε από 73χρονο 753.000 ευρώ – Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών



 
 

Ποινή κάθειρξης 8 ετών για απάτη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε 63χρονο που κατάφερε με διάφορα τεχνάσματα να αποσπάσει από 73χρονο ελεύθερο επαγγελματία 753.000 ευρώ.

Σε φυλάκιση τριών ετών η κάθε μία καταδικάστηκαν ακόμη, από το ίδιο Δικαστήριο η πρώην σύζυγος του θύματος η οποία φέρεται να συνεργάστηκε με τον κατηγορούμενο στο στήσιμο της απάτης καθώς και 46χρονη που εμφανιζόταν ως υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 63χρονος έπεισε τον 73χρονο, την περίοδο 2011 – 2012, να συμμετάσχει σε μία μεγάλη δήθεν επένδυση για τη δημιουργία ενός οικολογικού πάρκου σε ιδιωτική δασική έκταση.

Στο Δικαστήριο εξετάστηκε ως μάρτυρας ένα ακόμη θύμα, υποστηρίζοντας ότι το 2020 ο κατηγορούμενος που παρουσιάστηκε ως χρηματοοικονομικό στέλεχος και της απέσπασε 30.000 ευρώ υποσχόμενος το διορισμό της κόρης της.

Η μάρτυρας, σύμφωνα με το kosmolarissa.gr ισχυρίστηκε ακόμη ότι ο κατηγορούμενος εμφανιζόταν στα θύματα και ως εισαγγελέας.

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον 63χρονο προκειμένου να τον οδηγήσουν στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του, αφού η έφεση δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-6-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά