Logo

Στην Εισαγγελία η δικογραφία για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας Δασκαλάκη - Έρχονται νέες ποινικές διώξεις



 
 

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας διαβιβάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής τους Ασφάλειας Αττικής η δικογραφία για τις συνθήκες θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, που ήταν τα μικρότερα κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη.

Στην εν λόγω δικογραφία εκτός από τις καταθέσεις των μαρτύρων - που είναι, περίπου, 30, περιλαμβάνεται και το πόρισςμα των ιατροδικαστών, Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά,που κατά πληροφορίες  "δείχνει"  εγκληματική ενέργεια πίσω από τους θανάτους των δύο μικρών κοριτσιών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κοριτσάκια έφυγαν από τη ζωή με  ασφυκτικό θάνατο.

Τη δικογραφία θα μελετήσουν οι εισαγγελείς Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου οι οποίοι είχαν διατάξετη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας είχαν παραγγείλει και τη σύνταξη ιατροδικαστικής έκθεσης για τους δύο θανάτους από τους ιατροδικαστές -Καρακούκη και Καλογρηά. 

Οι δύο εισαγγελείς ως εποπτεύοντες της έρευνας θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους αφού μελετήσουν το υλικά που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής. 

Μάλιστα δεν αποκλείεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να στείλουν κλήση για εξηγήσεις (ανωμοτί κατάθεση) στη Ρούλα Πισπιρίγκο, που θα εξετασθεί ως ύποπτη για τη διάπραξη του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με θύματα,αυτή η φορά, τις μικρότερες κόρες της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, θα έχει δικαίωμα να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και να υποβάλει υπόμνημα στους εισαγγελείς είτε ίδια αν θελήσει να προσαχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, είτε μέσω των συνηγόρων υπεράσπισής της,

Αν από τη δικογραφία προκύπτουν ενδείξεις ποινικής εμπλοκής και άλλων προσώπων στους θανάτους των δύο κοριτσιών, τότε θα κληθούν και άλλα πρόσωπα για ανωμοτί κατάθεση. 

Αφού ολοκληρωθεί η φάση της λήψης εξηγήσεων από τους υπόπτους οι εισαγγελείς θα κρίνουν αν πρέπει και σε βάρος ποιών να ασκήσουν ποινικές διώξεις. Στη συνέχεια οι εισαγγελείς θα διαβιβάσουν τη δικογραφία για διεξαγωγή κύριας ανάκρισης ενδεχομένως στη 18η τακτική ανακρίτρια, Χριστίνα Σαλάππα, που ήδη χειρίζεται τη δικογραφία για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. 

Επίσης, δεν αποκλείεται οι εισαγγελείς να στείλουν τη δικογραφία για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη απευθείας στην κ. Σαλάππα προκειμένου εκείνη να ζητήσει την άσκηση ποινικών διώξεων και στη συνέχεια να λάβει απολογίες από τους ποινικά εμπλεκόμενους στην υπόθεση. 

.   

p>

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-6-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά