Logo

Την ενοχή του Λιγνάδη για τρεις βιασμούς ανηλίκων πρότεινε ο εισαγγελέας



 
 

Να κηρυχθεί ένοχος ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης για τρεις περιπτώσεις βιασμού ανηλίκων αγοριών πρότεινε στην αγόρευσή του στο Μικτού Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο εισαγγελέας της έδρας Κωνσταντίνος Κουντριάς.

Αντίθετα ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορούμενου για έναν ακόμη βιασμό, αφού το θύμα δεν προσήλθε στο Δικαστήριο για να καταθέσει.

Ο κ. Κουντριάς στην αγόρευσή του αποδόμησε πλήρως τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι υπήρξε θύμα σκευωρίας από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και από πολιτικούς αντιπάλους της υπουργού Πολιτισμού.

Όπως τόνισε μεταξύ των άλλων ο εισαγγελέας «Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλο, καταγωγή και στάτους κοινωνικό. Ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί τη διάπραξη των εγκλημάτων. Τα συγκεκριμένα θύματα, λόγω και της ανηλικότητάς τους, της καταγωγής και της οικογενειακής τους κατάστασης, ήταν ο εύκολος στόχος του κατηγορουμένου, καθώς διασφάλιζε τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη. Η αναγνωρισιμότητα και η λάμψη του κατηγορουμένου δεν αναιρούν την ανάγκη για ικανοποίηση της σεξουαλικής του ορμής».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, «κοινός παρονομαστής είναι ο δόλος για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορμές. Κοινό χαρακτηριστικό η ανηθικότητα και το μη υποστηρικτικό περιβάλλον των παθόντων. Καλλιεργούσε σχέσεις εμπιστοσύνης και ότι θα βοηθούσε την επαγγελματική τους εξέλιξη λόγω των γνωριμιών του».

Ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε και μια εκτενή περιγραφή του τρόπου με τον οποίο ο κατηγορούμενος προσέγγισε τα θύματα, μεταξύ των οποίων και η χρήση κάνναβης από πλευράς καταγγελλόντων μετά από προτροπή του σκηνοθέτη, οι οποίοι στην πλειονότητά τους ήταν ανήλικοι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-6-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά