Logo

Θεσσαλονίκη: «Έσπασε» τα ισόβια 36χρονος που σκότωσε ιερόδουλη κατά την ερωτική πράξη



 
 

Ποινή κάθειρξης 15 ετών για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε 36χρονο που τον Ιανουάριο του 2014, δολοφόνησε ιερόδουλη.

Πρωτοδίκως ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ωστόσο στη κατ’ έφεση δίκη, το Δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και έτσι μειώθηκε η ποινή.

Το έγκλημα σύμφωνα με το thesstoday.gr τελέστηκε στο διαμέρισμα, όπου η βουλγαρικής καταγωγής γυναίκα προσέφερε ερωτικές υπηρεσίες. Στην απολογία του, ο δράστης ανέφερε ότι έχασε τον έλεγχο, αλλά δεν ήταν σε θέση να ανακαλέσει στη μνήμη του τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφτασε στο σημείο να σφάξει με κουζινομάχαιρο τη γυναίκα και στη συνέχεια να τη στραγγαλίσει. Επικαλέστηκε δε, προβλήματα ψυχιατρικά και διά του συνηγόρου του ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία σε βρασμό ψυχικής ορμής, αίτημα που όμως απορρίφθηκε.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο 36χρονος, ο οποίος ζει από το 2008 στην Ελλάδα, όπου εργάστηκε περιστασιακά ως σερβιτόρος, σεκιουριτάς και τεχνικός θεάτρου, επέστρεψε στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-6-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά