Logo

Βασίλης Χειρδάρης: Κατέρρευσαν οι κατηγορίες για την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη



 
 

Μετά την έκδοση του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου για την λεγόμενη σκευωρία Novartis ο Βασίλης Χειρδάρης συνήγορος της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής:

«Οι κατηγορίες κατά της εισαγγελέως κας Τουλουπάκη κυριολεκτικά κατέρρευσαν από το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου. Το ασυνήθιστα επιβαρυμένο κατηγορητήριο σε βάρος της για πολλά αδικήματα μεταξύ των οποίων ότι δήθεν εξέθεσε επιφανή αθώα δημόσια πρόσωπα σε δίωξη κλπ συρρικνώθηκε εντυπωσιακά με μία άδικη και αβάσιμη παραπομπή (κατά πλειοψηφία) για κατάχρηση εξουσίας που συνίσταται στην μη άμεση διαβίβαση υποβληθείσας μηνυτήριας αναφοράς στη Βουλή εναντίον δύο μελών του τότε υπουργικού συμβουλίου! Κατηγορία που δεν ευσταθεί, έχει σωρεία νομικών και αποδεικτικών προβλημάτων και καθιστά την αθώωση προφανή.

Το πολύ ενδιαφέρον όμως στο εκδοθέν εσπευσμένα Βούλευμα είναι ότι:
α) απαλλάσσει την εντολέα μου όλων των σοβαρών κατηγοριών επί της ουσίας και χωρίς νομικές ακροβασίες, που σημαίνει ότι υπήρξαν άδικες και αβάσιμες σε βάρος της σοβαρές κατηγορίες,
β) βγάζει από το «κάδρο» της παραπομπής στο ακροατήριο το σκάνδαλο «Novartis», θεωρώντας όλες τις εισαγγελικές ενέργειες για την έρευνά του απολύτως νόμιμες,
γ) δεν δικαιώνει, με σαφή αναφορά, τις μηνύσεις πολιτικών προσώπων σε βάρος της,
δ) θεωρεί ως απόλυτα νόμιμες τις επιλογές των προστατευόμενων μαρτύρων και τις εισαγγελικές ενέργειες στη διαχείριση των καταθέσεων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ούτε πιέστηκαν ούτε χειραγωγήθηκαν.

Τελικά για το σκάνδαλο “Novartis” δεν παραπέμπεται κανένας! Κατηγορήθηκε και κυνηγήθηκε αυτή που προσπάθησε να το ελέγξει! Και τελικά παραπέμπεται άδικα για τις στάκτες του…».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-7-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά