Logo

Το ΣτΕ ακύρωσε την απόφαση απαλλαγής μαθητών από τα Θρησκευτικά



 
 

Το σκέλος της υπουργικής απόφασης για τη δυνατότητα απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών ακύρωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 1478/2022 απόφασή της, ύστερα από αίτηση γονιών.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι απαιτούνταν η παροχή γνώμης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, «η οποία όμως, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου, δεν υπάρχει» και ότι γι' αυτό πρέπει να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη πράξη ως προς όλες τις διατάξεις της που αφορούν την απαλλαγή από το μάθημα.

Οι γονείς ζητούσαν την ακύρωση την κοινής υπουργικής του Μαϊου του 2021 κατά τα μέρη που αφορούν στις προϋποθέσεις απαλλαγής και στην εναλλακτική απασχόληση των απαλλασσόμενων αντί της διδασκαλίας μαθήματος συναφούς περιεχομένου.

Ωστόσο, η Ολομέλεια έκρινε ότι η ρύθμιση σύμφωνα με την οποία αποφασίζεται κατά περίπτωση ο τρόπος που απασχολούνται υποχρεωτικά οι απαλλασσόμενοι μαθητές, είναι συνταγματικά ανεκτή, ως μεταβατική, μέχρι την οριστική ρύθμιση του θέματος εντός ευλόγου χρόνου. Και ως εύλογος χρόνος κρίνεται το τέλος του σχολικού έτους 2022-2023.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-7-2022 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταία Δικαστικά