Logo

Μάνδρα: Ασκήθηκε έφεση κατά της αθώωσης Δούρου και άλλων 4 κατηγορουμένων



 
 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας άσκησε έφεση κατά της ομόφωνης απόφασης του Δικαστηρίου, με την οποία κρίθηκαν αθώοι η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και τέσσερα ακόμη στελέχη του Δασαρχείου και της Πολεοδομίας για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής το 2017.

Αυτό σημαίνει ότι και οι πέντε θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο του κατηγορούμενου, όταν η υπόθεση εκδικασθεί σε δεύτερο βαθμό.

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την έφεση ο συνήγορος της Ρένας Δούρου, Θοδωρής Σχινάς. Σε δήλωσή του αναφέρει: «Η εισαγγελική έφεση είναι απαράδεκτη λόγω εκπρόθεσμης άσκησής της, καθώς είχε παρέλθει το 10ημερο που προβλέπεται από την απόφαση επί της αθώωσης ή της ενοχής. Επίσης είναι παντελώς αναιτιολόγητη κι έγινε για να καταστεί η κα Δούρου πολιτικά όμηρη εν όψει των εκλογών».

Μετά από πολύμηνη διαδικασία, το δικαστήριο είχε αθωώσει συνολικά 13 κατηγορουμένους, ενώ είχε κηρύξει ενόχους οκτώ για τα αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών από αμέλεια, καταδικάζοντάς τους σε ποινές φυλάκισης από 4 έως 6 ετών με αναστολή.

Πρόκειται για δύο πρώην αντιπεριφερειάρχες, την τότε δήμαρχο Μάνδρας και πέντε τότε στελέχη της Πολεοδομίας και της Υπηρεσίας αστυνόμευσης ρεμάτων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-7-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά