Logo

Σε ποινή κάθειρξης 12 ετών καταδικάστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης - Αφέθηκε ελεύθερος! [βίντεο]



 
 

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών κατά πλειοψηφία 4-3 και χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης που κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς.

Δύο δικαστές κι ένας ένορκος ζήτησαν να του επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών.

Την ποινή των 12 ετών είχε προτείνει κι ο εισαγγελέας της έδρας, Κων. Κούντριας, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο να μη του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Επίσης, πρότεινε να μη δωθεί στην έφεση του κατηγορούμενου ανασταλτικό αποτέλεσμα, δηλαδή να οδηγηθεί στις φυλακές μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Τελικά, το δικαστήριο με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά (μειοψήφισαν δύο ένορκοι και μία σύνεδρος) δεν έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και έκρινε η έφεσή του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Έτσι, ο καταδικασθείς σκηνοθέτης θα παραμείνει ελέυθερος μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομιικό τμήμα της περιοχής που διαμένει 3 φορές το μήνα και της χρηματικής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-7-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Δικαστικά